Colau no es talla: «Alguna mesura s'haurà de prendre a Barcelona»

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat es reuneixen al migdia i l'alcaldessa reclamarà reforçar el rastreig

Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.
Ada Colau no descarta cap mesura a Barcelona davant l'auge de rebrots | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que «alguna mesura s'haurà de prendre» davant l'augment de casos a la ciutat i que així es tractarà en la reunió que mantindran amb la Generalitat aquest migdia. «Hem de parlar potser si entre tots hem de fer una passa enrere per després poder seguir avançant», ha dit a TV3.

L'alcaldessa no ha volgut «especular» sobre quines poden ser les mesures però ha afirmat que tant l'augment de casos com la proximitat amb l'Hospitalet de Llobregat fan necessari actuar per aturar els contagis. «Si hem de prendre alguna mesura, s'haurà de prendre», ha insistit. En aquest sentit, ha afirmat que és clau el rastreig i per això ha reclamat a la Generalitat que reforci el servei «immediatament».

La situació és «preocupant» a la capital de Catalunya

Colau ha reconegut que la situació és «preocupant» a Barcelona i per això ha defensat la necessitat de prendre mesures. Ha afirmat, però, que no vol cometre «errors recents» on s'han anunciat mesures que no estaven consensuades o no es podien aplicar i ha remès a la trobada amb la Generalitat d'aquest migdia per acabar de decidir què cal fer. «Evidentment ens hem de plantejar si hem de prendre alguna mesura més», ha reflexionat.

Tot i això, ha afirmat que «ningú planteja un confinament total» en la situació actual però ha afegit que per no arribar-hi «és clau fer el seguiment immediat de tots els contactes i que no es triguin dies».

L'alcaldessa ha fet una crida a mantenir especialment les mesures de prevenció en l'àmbit de socialització privada, ja que ha assegurat que és on s'estan produint la majoria de contagis. En total, hi ha 25 brots localitzats a la capital catalana.

Colau ofereix personal de l'Ajuntament de Barcelona a la Generalitat

D'altra banda, ha insistit que actualment el rastreig «no està ben dotat ni dimensionat» i ha apuntat que «clarament s'ha de reforçar». Per això, ha ofert personal de l'Ajuntament de Barcelona a la Generalitat si aquesta té dificultats per fer aquest reforç. Com ja va fer aquest dimarts, l'alcaldessa ha assegurat que el número de 120 rastrejadors per a tot Catalunya és «clarament insuficient» i ha apel·lat a què es prengui una decisió ràpida perquè d'això depèn el control dels contagis.

L'alcaldessa ha explicat que estan insistint a la Generalitat sobre aquest tema des de la setmana passada, i ha afirmat que ho tornarà a fer en la reunió prevista per aquest migdia. Ha manifestat que el dispositiu és competència de la Generalitat i que el consistori no vol interferir-hi però si ajudar en allò que calgui, per exemple amb el personal del servei de teleassistència.


Comentaris

envia el comentari