Trilla defensa les mesures adoptades a l'Hospitalet i demana a la gent que ho apliqui

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic confia que les mesures al Segrià i a l'àrea metropolitana donin resultats en una o dues setmanes

Imatge de persones passejant pel carrer després de la desescalada del coronavirus
Trilla defensa les mesures adoptades a l'Hospitalet i demana a la gent que ho apliqui | EFE

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha defensat la prohibició de les reunions de més de deu persones a l'Hospitalet de Llobregat i ha demanat a la gent que ho apliqui encara que el jutge no ho hagi ratificat. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha expressat la seva sorpresa per la decisió judicial i ha defensat que té tot el sentit «des d'un punt de vista sanitari». Ha afegit que la reducció del contacte social és la via per aturar la transmissió i per això ha fet una crida «a la responsabilitat de la gent». 

 

Confia que les mesures donin resultats

El doctor ha confiat que tant les mesures a l'Hospitalet com les aplicades al Segrià donin resultats en una o dues setmanes i s'aturi la propagació del virus per no entrar en una situació «més complexa».

Trilla ha explicat que l'objectiu és aturar el ràpid creixement de casos i la transmissió comunitària, ja que aquests dos factors dificulten el control del virus. Ha reconegut que assolir aquests objectius a l'Hospitalet «no serà fàcil» tenint en compte la densitat de població, però ha insistit que l'única via és que cadascú apliqui les mesures. «Soc optimista», ha afirmat.

 

El confinament al Segrià, «relativament eficaç»

Pel que fa al Segrià, ha considerat que el confinament perimetral ha estat «relativament eficaç» pel que fa a evitar que el brot s'estengués més enllà de Lleida i els set municipis més afectats

Ha reconegut, però, que per aturar els contagis a l'interior d'aquesta zona calien més mesures, com les aprovades pel Govern aquesta setmana: «Aquestes són les que poden tenir més impacte».

La Justícia avala les mesures de confinament al Segrià i l'Hospitalet

La Justícia ha avalat aquesta matinada les mesures acordades pel Govern sobre la protecció de la salut pública per la Covid-19 a la zona del Segrià i a tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, tot i que amb alguna excepció. Així, pel que fa a Lleida, el municipi de Massalcoreig queda fora de les restriccions, mentre que a la ciutat del Baix Llobregat el jutge ha anul·lat la prohibició de les trobades de més de 10 persones per considerar la mesura com a «desproporcionada».


Comentaris

envia el comentari