La consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa

El Govern anuncia el confinament de Lleida i set municipis més del Segrià

Segons la resolució, «queda prohibida tota sortida i entrada» a Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre a partir de les 12 d'aquesta mateixa nit

Lleida torna al confinament només tres setmanes després de l'entrada a la 'nova normalitat'. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han anunciat el  tancament  dels municipis de  Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre. La mesura es farà efectiva a partir de les 12 d'aquesta nit. El Govern es dona un marge de 15 dies per avaluar els resultats de la mesura. 

El text de la resolució especifica que «queda prohibida tota sortida i entrada» i, per tant, els habitants dels municipis esmentats hauran  romandre al seu domicili i la circulació per les vies públiques ha de respondre a imperatius com assistir als llocs de treball, assistir a establiments sanitaris, acudir a casa de gent gran per cuidar-la, comprar aliments bàsics o anar al banc. Els serveis judicials i funeraris també es contemplen en aquestes excepcions.

Concretament, el conseller Buch  ha especificat: «Queda prohibida l'entrada i sortida de Lleida i les poblacions del sud de la comarca a partir d'aquesta nit i  la gent haurà de romandre en els seus domicilis. Només podran sortir per desplaçaments imprescindibles». L'executiu, però, permetrà sortir de casa per fer trobades i activitats de lleure i esportives amb les persones del  grup de convivència habitual.

Els brots a Lleida, un problema en auge

En aquesta mateixa línia, la consellera Alba Vergés també ha explicat que en el marc del retrocés de Lleida i el seu entorn, tampoc es podran dur a terme reunions de persones. Tampoc es permet l'activitat d’hostaleria i restauració excepte entrega a domicili o recollida a establiment amb cita prèvia.             

En la compareixença també hi han intervingut el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

Protestes a Lleida contra la decisió del Govern

Unes 300 persones  s'han concentrat aquest diumenge al vespre a la plaça Ricard Vinyes de Lleida en contra de l'enduriment del confinament anunciat pel Govern per a Lleida i set municipis més del Segrià. La convocatòria ha estat anònima a través de les xarxes.

Entre els crits que proclamen hi ha el de 'Fora el Torra', 'Lleida no es toca' i 'No al confinament'. També reclamen la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, i també del Paer en Cap de Lleida, Miquel Pueyo. En els cartells que porten s'hi pot llegir 'Doneu la cara' i 'Les vostres mesures maten més que el virus'. Els participants porten mascareta. Alguns han guardat les distàncies, però d'altres no.