Ada Colau, asseguda, en una roda de premsa

Colau vol molins de vent a Barcelona: «Hem de ser corresponsables»

L'alcaldessa de Barcelona reclama a l'Estat i la Generalitat més inversions dedicades al transport públic

Ada Colau, l'alcaldessa de Barcelona, vol fer un pas més per apropar-se a la màxima autosuficiència. És per això que s'ha mostrat partidària d'estudiar si realment existeix la possibilitat d'instal·lar algun tipus de molins de vent a la ciutat, ja que, com afirma l'alcaldessa, la ciutat de Barcelona «ha de ser corresponsable».

Collserola, la ubicació escollida

En declaracions a TV3, Colau veuria amb bons ulls que Collserola sigui la ubicació ideal per a la instal·lació de dos molins de vent, tot i que és conscient que s'hauria de veure la seva fiabilitat tècnica, ja que ella no la coneix al detall.

L'alcaldessa de Barcelona reconeix que la trama urbana de la ciutat és molt densa, però que «tots junts hem de caminar cap a la màxima autosuficiència i ser corresponsables amb la resta del territori; on també es plantegen aquest tipus d'instal·lacions».

A més, Ada Colau ha aprofitat per reclamar a l'Estat i a la Generalitat que les inversions en transport públic siguin més elevades.

Al sud de Catalunya protesten en contra de la massificació de molins de vent i plaques solars

El sud i el sud-oest de Catalunya va manifestar-se durant els mesos d'abril i maig en contra de la instal·lació d'aquests aparells. Van reclamar al crit de «Renovables sí, però no així» que la producció de l'energia renovable es faci seguint criteris de proximitat de consum, i no fent malbé als camps agrícoles o a les zones rurals.

Des de l'aprovació del decret 16/2019 al novembre i fins al mes de maig de 2021; segon el GEPEC, més de 200 projectes per la construcció de molins de vent o plaques solars s'han començat a tramitar, encara sense haver-se aprovat.