El volcà Cumbre Vieja en erupció

Torna l'«Equipo A» al volcà de La Palma

Després del rescat dels gossos atrapats han liderat una altra intervenció

El misteriós «Equipo A» ha tornat a intervenir a La Palma després de l'erupció del volcà Cumbre Vieja, que porta expulsant lava des del passat 19 de setembre. Des d'aleshores, els habitants de l'illa són testimonis de l'avenç de les colades que enderroquen tot el que troben al seu pas.

En l'actualitat, són diversos els municipis que han desaparegut completament després de ser devorats pel magma i milers de persones les que han hagut de ser evacuades de casa seva.

Tant centenars d'habitatges particulars, edificacions públiques com carreteres i explotacions agrícoles han quedat enterrades sota la lava. D'aquesta manera, els seus propietaris ho han perdut tot i sense la possibilitat de fer res per frenar-ho, ja que les colades segueixen el seu rumb cap al mar.

El volcà de Cimera Vella de La Palma el 9 doctubre de 2021
La lava del volcà de La Palma arrasa amb tot el que es troba al seu pas | IGME

A més a més, la preocupació pels efectes de la cendra i els gasos tòxics que es desprenen són cada vegada més grans, ja que la qualitat de l'aire ha empitjorat dràsticament i les autoritats alerten la població sobre els danys que podria provocar a la salut la inhalació d'aquests gasos.

L'«Equipo A» reapareix per dur a terme una altra acció solidària a La Palma

Amb aquest context de pànic i incertesa, moltes famílies han hagut de refer les seves vides des de zero després de quedar-se sense res. Mentre que els ajuts públics triguen a arribar, durant aquest temps sobreviuen amb els donatius que reben per part de veïns i associacions.

Aquest és el cas de Caroli, una habitant del municipi de Todoque que ha perdut el seu habitatge i la seva perruqueria després que totes dues hagin estat sepultades per la lava. Ara, però, ha pogut reobrir el negoci gràcies a l'ajuda solidària de l'«Equipo A».

En efecte, els misteriosos personatges anònims han tornat a aparèixer a La Palma després de l'inesperat rescat dels gossos podencs que estaven atrapats entre la cendra. Tot i això, aquesta vegada, la seva intervenció s'ha allunyat de la polèmica, ja que no han burlat la llei ni han ignorat les recomanacions de les autoritats.

En aquest cas, l'«Equipo A» ha deixat la seva empremta en una acció completament solidària, permetent la reobertura de la perruqueria de Caroli que va desaparèixer sota la lava. «Força La Palma. La perruqueria de Caroli torna a obrir», diu el cartell que van deixar penjat a la porta de l'establiment, molt similar al que van deixar després del rescat dels gossos.

Foto de la pancarta
L'«Equipo A» ha ajudat a la reobertura d'una perruqueria | Cedida

El polèmic rescat dels gossos de La Palma liderat per l'«Equipo A»

La reobertura de la perruqueria de Caroli no ha sigut la primera intervenció amb èxit realitzada pel misteriós «Equipo A», sinó que aquest grup format per persones anònimes va saltar a la fama després del sorprenent rescat de dos gossos podencs atrapats entre la lava.

Els animals feia setmanes que no podien sortir d'una zona on estava prohibit l'accés a causa de la proximitat de les colades del volcà, per tant, no podien sortir a peu ni ser rescatats per les autoritats.

Muntatge amb els gossos i la pancarta
L'«Equipo A» va saltar a la fama després de rescatar els gossos atrapats a La Palma després de l'erupció del volcà | Catalunya Diari

Tot i això, les mascotes no van trigar a ser localitzades i van començar a ser alimentades per dues empreses tecnològiques mitjançant drons ('Ticom Soluciones SL' i 'Volcanic Life').

Aquestes companyies estaven preparant el rescat dels gossos a través de drons amb la capacitat de suportar el pes dels animals, però finalment la missió mai va arribar a realitzar-se. I és que l'«Equipo A» se'ls hi va avançar i va fer el seu propi rescat posant en risc les seves vides i desafiant les autoritats, ja que l'accés a la zona era molt perillós.