L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte política d'En Comú Podem al Casino L'Aliança del Poblenou

Colau carrega durament contra JxCat: «Tenen actituds xenòfobes»

L'alcaldessa diu que no concep que Sánchez no reguli els preus dels lloguers com es va comprometre

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que els comuns mantenen canals oberts amb ERC i que segueixen parlant de cara a la pròxima legislatura. En canvi, ha carregat contra les actituds «xenòfobes» de JxCat. «JxCat ha fet una deriva molt dura i de confrontació especialment amb nosaltres. Un nacionalisme excloent tractant-nos d'anticatalans i colons», ha lamentat en una entrevista a 'Ràdio 4 i La 2'.

D'altra banda, l'alcaldessa ha afirmat que no concep que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no compleixi el compromís de regular els preus del lloguer d'habitatges i ha avisat que si no ho fa «perdria molts punts». «El propi PSOE tindria una crisi amb la seva militància», ha conclòs.

L'Ajuntament de Barcelona es personarà contra els atacants a la Guàrdia Urbana durant els aldarulls

A més, Ada Colau ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona es presentarà com a acusació particular en el cas de l'atac contra un vehicle de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins. En l'entrevista, l'alcaldessa barcelonina ha argumentat que l'Ajuntament ha d'estar al costat del treballador quan hi ha una «agressió greu» i ha assenyalat que es va posar en perill la vida de l'agent. Colau ha concretat que aquest mateix dijous signarà la personació després de l'informe jurídic encarregat. Un informe que fa palès «l’excepcionalitat» dels fets i conclou que «atempten contra la integritat física d'un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions».

Els fets van passar dissabte passat després d'una manifestació en contra l'empresonament del raper Pablo Hasel. Es va produir un atac amb líquid inflamable contra un vehicle de la Guàrdia Urbana quan hi havia un agent a dins. En els últims dies els Mossos han detingut 8 joves relacionats amb els aldarulls, entre ells la presumpta autora d'aquest atac. Colau ha explicat que l'Ajuntament ha pres la decisió de personar-se després de conèixer que la fiscalia els acusa de temptativa d'homicidi i ha recordat que el consistori ha exercit d'acusació particular en altres ocasions davant d'agressions greus contra personal municipal.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona assegura que, com fa sempre i és preceptiu, també reclamarà indemnització pels danys i perjudicis causats als béns municipals. Preguntada per si troba a falta una condemna més contundent per part de la CUP, Colau ha respost que comparteix amb els anticapitalistes que s'han d'abordar les causes i treballar en «molts fronts» però ha afegit que «això no vol dir que no se sigui taxatiu a l'hora de dir que la violència no és el camí i que el fi no justifica els mitjans». Per a l'alcaldessa, posar en perill la vida de les persones és una «línia vermella».