Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona parlant amb un motorista en un control policial

El Govern no es mulla encara sobre el confinament comarcal durant Setmana Santa

L'Executiu en funcions ha confirmat que mantindrà el tancament perimetral, però deixa a l'aire la mobilitat interior

El Govern ha assegurat que Catalunya continuarà tancada perimetralment per Setmana Santa. En canvi, no ha decidit encara si mantindrà el confinament comarcal o l'ampliarà permetent la mobilitat interior. El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que tot i que és un tema que tenen sobre la taula encara no s'ha treballat al Procicat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ha remarcat que es treballa setmana a setmana «per no fer dues passes endavant i quatre enrere» i ha insistit que es mouen «amb prudència». En el mateix sentit, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha dit que «res fa pensar» que es modifiqui el tancament perimetral de Catalunya i no ha volgut «especular» sobre la possibilitat d'ampliar el comarcal, ja que cal anar «a poc a poc».

Alba Vergés insisteix en «anar avançant amb prudència»

Vergés ha reivindicat que la capacitat de decisió és i ha de ser de Catalunya i ha enviat un missatge de «tranquil·litat» a l'Estat espanyol perquè la seva postura és la de no obrir el perímetre del país per Setmana Santa i així ho defensaran. Tot i això, ha posat sobre la taula que «de tant en tant» el govern espanyol deixa a les comunitats fer lliurament i de tant en tant «decideix intervenir».La consellera en funcions ha afirmat també que les mesures i flexibilitzacions o no de les restriccions no s'han de veure alterades pel calendari social ni per l'arribada o no de la Setmana Santa. «La voluntat sempre és anar avançant, però mantenint la prudència», ha manifestat. En aquest sentit, ha fet una crida a «no abaixar la guàrdia», especialment en veure el context europeu on hi ha països que tornen a empitjorar les seves dades epidemiològiques.

Més mobilitat pot fer augmentar els contagis

Tant Sàmper com Vergés han defensat que està demostrat que quan s'amplien els confinaments perimetrals hi ha un increment de la mobilitat i això fa trencar bombolles i pot fer augmentar els contagis. La consellera ha reconegut que una part de la fatiga pandèmia que viu la societat ve donada per no poder trobar-se amb persones que no es troben en el perímetre, però ha fet una crida a mantenir al màxim les mesures i els contactes dins de la bombolla per continuar millorant la situació epidemiològica.Ha afegit que d'aquesta manera es podrà anar «avançant en tots els sentits, de mobilitat, llibertat i activitats econòmiques». Tot i això, ha afirmat que encara no hi ha un canvi d'escenari ni un percentatge de vacunació suficient per a poder fer aquestes passes. «Setmana a setmana anirem prenent les millors decisions», ha manifestat.Vergés no ha entrat a valorar al detall la petició reiterada de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'ampliar el confinament de Barcelona a metropolità i s'ha limitat a reconèixer que hi ha diferents realitats territorials i que la casuística és complexa.