YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La restauració es mostra decebuda amb els nous horaris: «L'avenç és poc significatiu»

Recorden que els locals dels centres comercials segueixen tancats | Veuen difícil que surtin dels ERTO molts treballadors

Una dona prenent un cafè asseguda en la terrassa d'un bar
La restauració denuncia que els nous horaris segueixen sent insuficients | Cedida

El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat aquest dijous que el Govern «ha decebut als restauradors» amb la decisió d'ampliar l'horari d'obertura fins a les 17.00 hores, sense permetre els sopars. «Donar aire als sectors econòmics més colpejats per les restriccions no és això. L'avenç és poc significatiu», ha afirmat el director del Gremi, Roger Pallarols.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons ell, tot i que permetre el servei continuat entre el matí i la tarda és un «passet» que va en la bona direcció, «no convida a desafectar treballadors en ERTO». En aquest sentit, ha recordat que només s'ha ampliat l'obertura en «hores vall on el consum acostuma a ser baix». D'altra banda, el Gremi ha advertit que tancar la restauració a les 17.00 hores «no farà que la ciutadania es tanqui a casa» perquè «la socialització continuarà a les places, a les platges, als parcs i, sobretot, als domicilis particulars».
 

La FECASARM demana que es puguin oferir sopar

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) veu insuficient l'horari ininterromput per a l'hostaleria a partir de dilluns i torna a reclamar que el sector pugui tornar a obrir durant la franja nocturna. L'entitat sosté que el servei de sopars suposa el 50% de la facturació de molts negocis. «Si no permeten aquest horari, que ens compensin pel 50% de les pèrdues, perquè no ens estan donant cap ajut proporcional», ha lamentat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. Durant un acte a Salou (Tarragonès), el portaveu de la patronal ha avançat que impugnaran per tretzena vegada les restriccions anunciades pel Procicat perquè són «arbitràries» i «fan inviable la majoria de les activitats».

Boadas ha assenyalat que «com a mínim» se'ls hauria pogut permetre obrir els divendres i dissabtes en la franja de nit. La FECASARM també es mostra partidària que es faciliti poder sopar fins les deu de la nit perquè «el virus no es transmet en funció de l'hora de tancament d'una activitat».

Segons l'entitat, el 80% dels contagis en l'àmbit social tenen el seu origen en reunions de familiars i amics, algunes de les quals, ha dit, són festes il·legals. Boadas ha lamentat que se "sacrifiqui" els establiments legals i visibles per fer-los «pagar els plats trencats" dels contagis que es produeixen en "indrets inhòspits, sense mesures de seguretat i sense garanties sanitàries».

Denuncien que la restauració dels centres comercials segueix tancada

«Seguirem veient imatges com les del darrer cap de setmana al Born, unes imatges que resulten incomprensibles per a uns restauradors que ja han sacrificat tot el que tenien –estalvis, crèdits- i més», ha afirmat Pallarols. Així mateix, el Gremi ha lamentat que el Govern allargui una setmana més el tancament «injust i discriminatori de la restauració dels centres comercials».

En aquest sentit, l'entitat diu que no s'entén que es pugui anar a comprar als centres comercials i acabar dinant a un bar o restaurant de la zona, però no als del mateix recinte, especialment tenint en compte que molts d'ells són en espais oberts.


Comentaris

envia el comentari