Anna Maria Mantile, professora italiana morta quatre dies després de vacunar-se a Itàlia

Mor sobtadament una professora i la família denuncia que va vacunar-se 4 dies abans

La dona va començar a trobar-se malament dues hores després de rebre el fàrmac


La campanya de vacunació per intentar frenar la pandèmia porta en marxa diversos mesos i ja són una gran quantitat de persones les que han rebut el fàrmac contra el coronavirus a tot el món, incloses les infantes Elena i Cristina. La finalitat és aconseguir combatre el virus que ens ha canviat la manera de viure, però el procés per arribar a aconseguir aquest objectiu no està sent gens fàcil.

Moltes de les persones que ja han rebut la vacuna han patit alguns efectes secundaris. Tant és així, que més d'un centenar de professors han hagut d'absentar-se a la feina per aquest motiu. Per a la majoria dels mestres, només s'ha quedat en una mica de febre o malestar, però aquest no ha estat el cas d'Anna Maria Mantile. Aquesta professora italiana d'anglès de 62 anys ha mort a Nàpols tan sols quatre dies després d'haver-se posat la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La denúncia de la família

Dissabte passat, 27 de febrer, Anna Maria, que no patia cap patologia prèvia, va acudir a rebre la dosi junt amb el seu germà, Sergio. Després de quatre dies de vòmits i esgotament, dimarts passat, 2 de març, la mestra va morir per una aturada cardíaca. Tot i que la defunció es va produir només 92 hores després de rebre la vacuna contra el coronavirus, de moment no hi ha cap correlació entre la injecció i la seva mort.

No obstant això, la família de la italiana ha exigit totes les proves necessàries per aclarir les causes de la mort. A més, també han presentat una denúncia davant la policia en què han relatat l'evolució de la dona després d'haver estat inoculada amb el fàrmac.

Anna Maria va començar a trobar-se malament tan sols dues hores després de l'administració de la vacuna i més tard va començar a percebre els primers símptomes: vòmits i esgotament. La professora no es va alarmar perquè es tractava d'una reacció bastant estesa, però va decidir contactar amb el metge de capçalera. El doctor li va prescriure sèrum per hidratar l'organisme, un remei que va aconseguir que sentís una lleugera millora. No obstant això, l'endemà va tornar a experimentar nàusees i fins i tot es va arribar a desmaiar.

Dimarts al matí Anna Maria seguia amb moltíssima set i sense força i es trobava en un estat de semiinconsciència, per la qual cosa la seva mare, amb qui residia, va trucar als serveis d'emergències. Els sanitaris li van realitzar un electrocardiograma que va revelar que el seu pols era lent, de manera que la mestra va ser traslladada a l'hospital en una ambulància.

La dona va arribar al centre mèdic amb vida, però mai va arribar a sortir-ne. Anna Maria va morir a la clínica a causa d'una aturada cardíaca. No patia cap patologia prèvia i l'única medicació que prenia era per controlar el colesterol.

A l'espera dels resultats de l'autòpsia

Encara que, al principi, la seva defunció no s'ha relacionat amb la vacuna contra el coronavirus, després de les denúncies de la família, la Fiscalia ha sol·licitat que se li faci l'autòpsia al cadàver de la professora per determinar quina ha estat la veritable causa de la defunció.

Des del govern regional de Nàpols també han assenyalat que faran tot el possible per aclarir si la vacuna d'AstraZeneca ha tingut alguna cosa a veure amb la mort de la mestra. «La notícia de la defunció d'Anna Maria Mantile ens deixa consternats i planteja moltes preguntes. Preguntaré al Consell Regional per posar llum sobre el funcionament del sistema de vacunació, sobre els mètodes i efectes de la seva administració», ha explicat Severino Nappi a un mitjà local. «Per evitar que això torni a passar, és més necessari i urgent que mai fer una verificació exhaustiva del correcte funcionament de la cadena de vacunació», afegia.

La mort d'Anna Maria Mantile ha suposat un cop molt dur per al seu cercle pròxim, per als seus amics, per als seus companys de feina i per als seus alumnes de l'institut en el qual donava classes, que ara estan a l'espera dels resultats de l'autòpsia.