Imatge exterior del col·legi major Penyafort-Montserrat, situat a l'avinguda Diagonal de Barcelona

El col·legi major Penyafort de Barcelona registra 60 casos de Covid-19 entre els seus residents universitaris

El brot ha obligat a confinar 200 estudiants a les seves habitacions durant deu dies

El col·legi major Penyafort-Montserrat de Barcelona, vinculat a la UB, té comptabilitzats 60 casos positius de coronavirus entre els seus residents, un fet que ha obligat a confinar 200 estudiants universitaris a les seves habitacions durant deu dies, segons ha avançat aquest diumenge a la nit TV3 i ha pogut confirmar l'ACN. La gran majoria de casos són asimptomàtics i només algun dels estudiants ha presentat algun petit símptoma.

Segons el protocol, els joves hauran d'estar tancats a les seves habitacions fins al 20 d'octubre, ja que la quarantena va començar a comptar des d'aquest dissabte. A banda d'aquests 200 estudiants, 150 més es trobaven fora del complex perquè havien tornat a casa seva a passar el pont de la Hispanitat i hauran de complir el confinament als seus llocs d'origen.

La notícia arriba després que aquest matí, el director de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, hagi explicat en una entrevista a RAC1 que el Departament tenia constància de dos brots en dues residències universitàries a Barcelona i que demanés les universitats fer classes virtuals durant 15 dies. Argimon ha evitat concretar quines eren aquestes residències afectades per la Covid-19, tot i que hores més tard, s'ha conegut que una d'elles és el col·legi major Penyafort, mentre que l'altra, segons TV3, està ubicada molt a prop d'aquesta.

Cap dels estudiants presenta febre

La directora dels col·legis majors de la UB -també del Penyafort-, Montse Lavado, ha explicat a l'ACN que tots els alumnes es troben bé, que se'ls ha pres la temperatura aquesta mateixa tarda i que cap d'ells té febre. De fet, només algun presenta símptomes lleus. Lavado ha detallat que quan es van superar els 50 positius es va deixar de fer el rastreig perquè Salut va concloure que tots els residents eren contactes estrets entre ells i que, per tant, s'havien de confinar.

Segons la directora del centre, els estudiants estan «tranquils» i ha comentat que quan se'ls ha emplaçat a tancar-se a les seves habitacions han obeït sense cap problema. «Tothom està reaccionant de manera molt positiva», ha afegit Lavado, en referència tant el personal, que s'ha ofert a treballar aquest cap de setmana, com el rectorat que s'ha posat a disposició del col·legi major. Així mateix, la directora ha volgut agrair el suport de Salut Pública i del CAP de Les Corts.

Lavado ha assenyalat que, en els col·legis majors com el que ella dirigeix, no es poden fer grups bombolla, com a les escoles, ja que tot i que hi conviuen fins a 350 persones cada una d'elles es relaciona amb diferents grups a fora perquè estudien carreres diferents o fan activitats diverses. «Al final tothom acaba tenint contacte amb un altre grup», ha subratllat la directora.