Comehome, la polèmica aplicació per fer festes a casa, arriba a Espanya

La llei d'espectacles determina que no es poden organitzar festes en domicilis, ja que no es compleixen els requisits necessaris
Arriba Comehome, l'app per organitzar festes a casa | Unsplash

 

A priori, les apps mòbils ens ofereixen solucions per fer-nos la vida més fàcil. Algunes ens permeten pagar un regal d'aniversari en grup i d'altres ens serveixen per trobar allotjament barat en apartaments i pisos de lloguer. No obstant això, moltes de les noves aplicacions no estan lliures de polèmica -pels buits legals que aprofiten- i Comehome no podia ser una excepció.

 

Es tracta d'una app que permet organitzar festes alcohòliques a casa. Els riscos? Permetre una nit de gresca a casa teva amb persones que no coneixes, principalment turistes estrangers. Tot i que Comehome ja té centenars d'usuaris a Itàlia, l'aplicació arribarà a Espanya el pròxim 2 d'agost.

 

Comehome: festes a domicili

Els creadors del software defensen a 'Crónica Global' que no es tracta d'una app per organitzar festes a domicili, sinó una plataforma per crear «comunitat». Asseguren que està especialment dirigida a «expatriats. La gent viu molt sola a la ciutat i necessita conèixer altra gent».

 

Malgrat això, un dels principals reclams de la plataforma era l'organització d'«all you can drink» (barres lliures) cosa que està prohibida a Catalunya des de l'any 2009. En vista d'aquesta legislació, han canviat el terme per «open bar», ja que no hi ha cap transacció econòmica en l'operació.

 

Els creadors de l'app defensen la utilitat de Comehome | Unsplash

 

Danielle Chierchia, director d'operacions de Comehome, declara que la gent fa servir la seva aplicació per «fins culturals. Es programen vetllades per a amants de la fotografia, barbacoes o nits a casa per veure una pel·lícula». En qualsevol cas, és inevitable que alguns relacionin Comehome amb el turisme de borratxera.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

«La gent arriba a treballar a un lloc i no coneix a ningú. L'app simplement els posa en contacte amb persones que comparteixen les mateixes inquietuds. O amb les que volen prendre una copa abans de sortir», comenta Chierchia.

 

Què diu la llei al respecte?

L'arribada de l'aplicació a Espanya -on encara es troba en fase de proves- no ha passat desapercebuda pels organismes d'oci nocturn de Barcelona, que declaren que es tracta de «competència prohibida per la llei». Els empresaris recorden que no està permès fer festes en domicilis, ja que no es compleixen les condicions mínimes per garantir la seguretat dels presents o insonoritzar el local.

 

En qualsevol cas, el 2 d'agost Comehome arribarà a Espanya, amb la inevitable polèmica de si organitzar festes a casa és una solució als elevats preus de les discoteques o si, altrament, genera problemes al veïnat i fomenta un tipus de turisme no desitjat.

 

També et pot interessar...