Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Faceapp

FaceApp, l'aplicació de moda que podria posar en perill la privacitat de l'usuari

L'aplicació s’ha fet viral després de dos anys de la seva arribada al món de la telefonia l'any 2017

Faceapp
L'aplicació FaceApp podria comprometre als seus usuaris | Twitter (@TNTLA)

 

L’aplicació FaceApp s’ha fet viral després de dos anys de la seva arribada al món de la telefonia, ja que milers d'usuaris han compartit a les xarxes les seves experiències. L'eina, creada per la companyia russa Wireless Lab, resulta ser molt divertida i fins i tot addictiva, ja que, mitjançant algoritmes que arriben a l’usuari en forma de filtres, converteix al protagonista de la fotografia que l’usuari escull en una persona envellida, és a dir, en un ancià, en qüestió de segons. 

Recentment, aquesta aplicació  ha millorat la qualitat dels filtres i a part d’aquesta transformació, que ha resultat ser la preferida dels usuaris, l’aplicació també té la capacitat de convertir al sexe contrari, de canviar els trets de la persona que apareix en la imatge perquè sigui més bella, es pot posar cabell, barba, i pel contrari que la primera opció, també pots fer que la persona es rejoveneixi.

Unes transformacions que pots fer a través d'una 'selfie' o pujant una fotografia ja feta del teu rostre o del d'altres persones. Per això els usuaris de les xarxes no han tardat en reaccionar i han començat a compartir els resultats, provocant moltes reaccions, ja que una gran quantitat d’aquestes imatges son autèntiques bromes. 

Perill en la privacitat de l’usuari

FaceApp, però, ha portat controvèrsia en un altre sentit, i és que l’aplicació russa, que et pots descarregar tant en ‘Android’ com a l’’IOS’,  podria estar causant problemes de privacitat. L’usuari en descarregar-se l’aplicació ha d’acceptar els termes i condicions per poder-la utilitzar on es deixa clar que no llogaran ni vendran la informació a tercers fora de FaceApp sense consentiment de l’usuari. No obstant això, entre les moltes clàusules del contracte entre Wireless Lab i l’usuari, es fa referència al fet que aquests podran compartir informació amb organitzacions terceres que ajuden a la companyia a proporcionar i millorar el servei de l’usuari.

L'aplicació 'monitoritza' l'activitat que en fa l'usuari, inclou per exemple les pàgines web que ha visitat, la seva ubicació i també recopila 'metadades' sobre com interactua l'usuari amb el servei, segons informa el mitjà 'BBC'. Un dels aspectes que ressalten els analistes és que a més a més podria portar la informació a una jurisdicció diferent del país al qual es troba l'usuari, així ho adverteix als termes «tingui en compte que podem transferir informació, incloses dades personals, a un país i jurisdicció que no tingui les mateixes lleis de protecció de dades».

Així doncs, l’empresa russa estaria deixant una porta oberta perquè totes les dades dels usuaris de la seva aplicació puguin acabar en empreses que no tinguin cap compromís amb l’usuari de protegir-les, un fet que podria ser perillós. Abans de baixar-se l’aplicació al seu dispositiu, l’usuari haurà de valorar la possibilitat que la seva privacitat es vegi o no compromesa.

També et pot interessar...