Muntatge amb una classe buida i un cercle amb nens d'esquena amb motxilla

Quan comença el curs escolar 2024-2025 a Catalunya?

L'inici de les classes serà abans de la Diada de Catalunya i començarà el 9 de setembre a les escoles i instituts catalans

L´inici del curs escolar a Catalunya ja té data. Els alumnes dels col·legis i instituts catalans començaran el curs 2024-2025, el 9 de setembre i finalitzaran el dia 20 de juny.

Finalment, hi ha hagut un acord entre el departament d'Educació de la Generalitat i el Consell Escolar que demanava cinc dies laborals per preparar el curs.

La consellera d'Educació Anna Simó ha explicat que s'ha pres aquesta determinació a causa del consens de les direccions dels centres escolars. Una resolució que es pren de manera excepcional i que requereix un debat a fons sobre l'horari escolar. Alhora, la consellera ha recalcat que l'avenç del curs escolar "afavoreix els alumnes més vulnerables".

Tot i que els sindicats demanaven que el curs comencés el dia 12 de setembre, després de la festivitat de Catalunya, la consellera ha respost de manera contundent. “Això no passarà mentre jo sigui consellera”, ha afirmat. El que sí que es mantindrà serà un acord a "fixar la data d'inici que tingui més consens", ha explicat.

Els alumnes d'educació infantil, primària i ESO ho faran aquell dia, mentre que els de Batxillerat començaran el 12 de setembre i els FP el dia 19.

Dates d'inici del curs escolar 2023-2024

Formació escolarData d'inici del curs
Educació infantil, primària i ESO9 de setembre
Batxillerat12 de setembre
FP19 de setembre

L'inici del curs escolar, motiu de debat

Aquest avenç al calendari escolar va ser proposat pel conseller Cambray durant la legislatura de Pere Aragonès l'any 2022. Una decisió que es prenia sobre la base de millorar la conciliació familiar i per tal de “racionalitzar” el calendari escolar.

Aquesta proposta no va trigar a moure els sindicats i el personal educatiu per dur a terme diverses manifestacions. Cosa que va acabar convertint-se en un maldecap per al govern de la Generalitat.

L'any 2023 es va establir un criteri estable amb la finalitat d'evitar haver de negociar cada any. El quart dia feiner per a l'educació bàsica i el primer després de la Diada per a la postobligatòria. Però finalment no s'ha complert aquesta proposta i s'ha acordat donar suport a la decisió del Consell Escolar.