La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i els serveis d’Arquitectura i Jardineria de l’Ajuntament de Reus han iniciat les feines que transformaran els patis de les escoles bressol municipals en espais pedagògics de joc, experiència i aprenentatge, pensants per al desenvolupament dels més petits.
El projecte ‘Jardins Educatius’ comença, precisament, aquesta setmana, amb els treballs a l’Escola Bressol Municipal La Ginesta, fet que reinventarà «la idea tradicional de pati d’escola per revalorar el seu potencial com a recurs educatiu», han apuntat des del consistori.
[predef]reus-app-183[/predef]
Inversió de 48.000 euros a La Ginesta
Maria Dolors Sardà, regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de Reus, ha visitat l’escola bressol La Ginesta acompanyada de tècnics municipals i representants de l’equip que executarà els treballs, per tal de supervisar l’inici del projecte. En el cas d’aquest centre, la inversió aproximada serà de 48.000 euros i les obres les farà l’empresa Construccions Vinaixa.
La intervenció, precisament, s’inclou en el pla d’inversions 2018 i es preveu que aquest 2019 tirin endavant, després de l’EBM La Ginesta, les transformacions i millores dels patis de les escoles bressol El Margalló i El Lligabosc.
- També pots llegir: Reus transforma els patis de les escoles bressol en jardins educatius
«Serveis innovadors i de qualitat» en l'àmbit de l'educació
L’alcalde Reus, Carles Pellicer, ha explicat que «el Govern de Reus està compromès amb la voluntat d’oferir a la ciutadania uns serveis innovadors i de qualitat, també en l’àmbit de l’educació de 0 a 3 anys, i el projecte que impulsem respon a aquesta reflexió i a aquest compromís».
Cap al joc lliure de l'infant
A l'Escola Bressol Municipal La Ginesta, la nova iniciativa pedagògica vol afavorir «el joc lliure de l'infant, facilitant que decideixi per ell mateix amb quin material vol jugar, utilitzant la seva creativitat, imaginació, destresa o força», han apuntat des de l'Ajuntament.
La proposta d'intervenció, de forma concreta, augmenta les zones d'ombra «amb diferents pèrgoles, i naturalitza l'espai amb un perímetre verd, nou arbrat, la millora de l'hort, i nous elements de joc: panells musicals, taula d'experimentació, camí sensorial o elements de joc simbòlic».
- Et pot interessar: Dues noves zones d'aparcament per a familiars d'alumnes a Reus