La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar es va inundar dissabte a la nit a causa del trencament d'una canonada.

Una comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tarragona, inundada per una canonada trencada

El sindicat USPAC reclama la solució de l'avaria i una resposta per part de la conselleria d'Interior | En cas contrari, portaran el cas als jutjats

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar, a Tarragona, es va inundar dissabte 13 de juliol a la nit a causa del trencament d'una canonada. El sindicat USPAC ha denunciat els fets a la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya i esperen que se solucioni l'avaria, que afecta l'aire condicionat. «És un problema recurrent a totes les comissaries del territori. Malgrat que totes són més o menys noves, sempre hi ha problemes», lamenta la delegada del sindicat a Tarragona, Montse Blanch. 

Rebenta una canonada a la comissaria dels Mossos a Campclar

Faltaven pocs minuts per les deu de la nit de dissabte quan va començar a ploure a l'interior de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar. Una canonada vinculada a la xarxa d'aire condicionat va rebentar i l'aigua va començar a brollar del fals sostre del segon pis. Fins que no es va buidar no va aturar-se, fet que va provocar que l'aigua caigués a la resta de plantes. 

Les imatges, gravades pels policies, demostren com l'aigua rajava i inundava completament les dependències del barri tarragoní. De fet, la zona de custòdia, ubicada al soterrani, també va acabar plena de tolls. «Diumenge a primera hora vaig informar dels fets i ningú no va donar resposta. És intolerable que ni els caps ni Interior diguessin res», lamenta Montse Blanch. De fet, van compartir les imatges a través del Twitter del sindicat per denunciar els fets a la Generalitat i al conseller Miquel Buch. 

«Com havien de treballar els companys en aquestes condicions? A més, la comissaria és un lloc de pas per ciutadans i advocats. Què hauria passat si algú rellisca i es fa mal?», es pregunta Blanch. Només el servei de manteniment va desplaçar-se d'urgència fins a l'edifici per contenir l'aigua, però el problema no està solucionat. 

Escrit al departament d'Interior per solucionar la problemàtica

Aquest dilluns, el delegat de riscos laborals del cos enviarà un escrit a la conselleria d'Interior per informar sobre la situació. «Si no ens donen cap resposta, el que farem serà buscar una altra via», explica Blanch.  Així doncs, en el cas que no se solucioni aviat, USPAC portarà el cas als jutjats.  «Les infraestructures de les comissaries fan una mica de pena», acaba etzibant la delegada sindical.