El judoka mort Fran Gil

Commoció a l'esport espanyol: Mor Fran Gil, judoca de 21 anys

No va poder superar la malaltia contra la qual estava lluitant

El món de l'esport a Espanya ha tornat a rebre un altre dur cop en les últimes hores. I és que la Federació Espanyola de Judo confirmava la mort del jove judoca Fran Gil Duran, que tenia 21 anys. És la segona i trista mort d'un jove esportista espanyol. Aquesta setmana també es coneixia la de Pablo Rodríguez, jugador de bàsquet de la mateixa edat.

La trista notícia de la pèrdua també era confirmada per la Federació Andalusa de Judo. Un comunicat a la seva pàgina web confirmava que el jove de Huelva moria després de no poder superar una llarga malaltia. Casualment, és el mateix motiu pel qual també havia perdut la vida l'altre jove esportista espanyol que esmentàvem.

«Avui és un dia trist, dels que toca donar una notícia que mai esperes que arribi», així començava l'escrit que li dedicava la seva federació. En ell explicaven que havia estat alumne del Mestre Luis Vázquez i que actualment formava part del club Huelva TSV. Confirmaven com tot i ser un «lluitador incansable, aquesta vegada no va poder guanyar aquesta última gran batalla contra la seva malaltia».

Al seu torn, la Federació Andalusa ha volgut llançar un missatge d'ànim i condol als seus éssers estimats. «Volem enviar tot el nostre suport a familiars, entrenadors i amics. Queda en el nostre record teu somriure i el bon tarannà que sempre vas demostrar», escrivien. A més, amb aquestes paraules s'acomiadaven d'ell: «Descansa en pau, amic, sempre estaràs en la nostra memòria i en la dels teus companys».

Setmana tràgica per a l'esport de Huelva

Aquesta setmana no ha estat precisament una gran setmana per al món de l'esport a la província d'Huelva. I és que la mort de Fran Gil no ha estat l'única que s'ha hagut de lamentar durant els últims dies.

Dilluns passat es coneixia la mort de l'àrbitre de futbol de Huelva Mario Oliva Palacios. Aquest, va perdre la vida de manera sobtada i encara no s'han fet públiques les causes de la seva mort.

La notícia va provocar una gran commoció al món del futbol a la província d'Huelva. Van ser diversos els clubs que van voler lamentar la seva pèrdua i donar un missatge de suport als seus familiars i amics.

Entre ells hi havia el Recreativo de Huelva: «Des del Degà del futbol espanyol volem traslladar el nostre més sentit condol a la família i amics de l'àrbitre Mario Oliva Palacios, que ha mort aquest matí. Va dirigir el partit de pretemporada que vam disputar la passada setmana davant el CD Alosno. Descansi en pau», escrivien al seu compte de Twitter.

Un altre club de la ciutat com l'Sporting de Huelva també es va voler acordar d'ell. «Des de l'Sporting de Huelva volem mostrar el nostre més profund dolor per la sobtada mort de l'ex-col·legiat de Huelva Mario Oliva Palacios. Descansi en pau», escrivien a les seves xarxes.

A més aquesta setmana també hem de lamentar la mort de José Antonio Garrido Casado, de 17 anys i natural de Gibraleón. Aquest jove de la província de Huelva era conegut per haver mostrat la seva lluita contra la leucèmia durant els darrers 5 anys a Internet.

Apassionat del futbol, va haver de deixar de jugar quan amb només 12 anys li van detectar la malaltia. Malgrat tot, va ser l'esport el que li va donar les forces per seguir lluitant.

Amb el pas dels anys, van ser molts els jugadors professionals que li van donar el seu suport de forma pública. Va arribar a tenir més de 800 samarretes de jugadors de totes les categories de futbol nacional. Entre elles es poden destacar la d'Andrés Iniesta o la de Joaquín del Betis.