Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un matrimoni fa comptes, mentre que al cercle es veuen diversos bitllets

El complement de 133 euros que la Seguretat Social permet sumar a les pensions

Tot i que no és recent, molts pensionistes encara no coneixen l'existència d'aquest ajut de la Seguretat Social

Són diverses les ajudes que hi ha per aconseguir diferents objectius per part de la Seguretat Social. Una està relacionada amb els pensionistes, tot i que encara són molts els que no la coneixen.

Es tracta del complement per reduir la bretxa de gènere, una ajuda que està en vigor des del febrer del 2021 i que substitueix el complement anterior per maternitat.

L'objectiu d'aquest complement de la Seguretat Social

A la web de la Seguretat Social expliquen que l'objectiu és reparar el perjudici que les dones, generalment, pateixen a la seva carrera professional. Això passa en assumir un rol principal en la tasca de tenir cura dels fills i que es tradueix en una menor pensió de jubilació.

Actualment, per la seva banda, també s'inclouen els homes, que hauran de reunir una sèrie de requisits extra per poder cobrar-ho.

Per això, els beneficiaris són les persones que obtinguin una pensió contributiva de jubilació (excloent la parcial), d'Incapacitat Permanent o de viduïtat. La pensió ha d'estar concedida després del 4 de febrer del 2021 i que els beneficiaris tinguin un o més fills.

Import i com sol·licitar aquest ajut el 2024

Aquest 2024 l'import queda fixat en 33,20 euros al mes per cada fill, amb un màxim de quatre. Per la seva banda, el complement s'abona de manera mensual amb dues pagues extraordinàries, com passa amb les pensions.

Quantia a cobrar segons el nombre de fills

FillsQuantitat
1 fill33,20 euros al mes
2 fills66,40 euros al mes
3 fills99,60 euros al mes
4 fills o més132,8 euros al mes

Per sol·licitar aquest ajut es pot fer a través del portal La teva Seguretat Social usant certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve Permanent. En cas de no tenir-ne, es pot sol·licitar a la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

Muntatge de bitllets de 20 i 50 euros amb un rètol de prestacions del SEPE
La quantitat s'ha fixat en 33,20 euros al mes aquest 2024 | Getty Images

Requisits per rebre'l si ets un home jubilat

Perquè els homes tinguin el dret de rebre aquest complement, s'ha de complir algun dels requisits exposats per la Seguretat Social. A més dels mateixos que les dones, se n'uneixen alguns més.

Pensió de viduïtat

Causar una pensió de viduïtat per mort de l'altre progenitor si algun dels fills en comú té dret a una pensió d'orfandat.

Pensió contributiva de jubilació o d'incapacitat permanent

Causar una pensió contributiva de jubilació o d'incapacitat permanent i que la seva carrera es veiés interrompuda o afectada per naixement o adopció amb diferents condicions:

  • Fills nascuts o adoptats fins al 31 de desembre de 1994: tenir més de 120 dies sense cotització entre els 9 mesos abans del naixement i els 3 anys després de la data. En cas d'adopció, des de la data de resolució judicial i els 3 anys posteriors.
  • Fills nascuts o adoptats des de l'1 de gener de 1995: si la suma de les bases de cotització en els 24 mesos després del naixement o l'adopció és inferior (en més d'un 15%) als 24 mesos anteriors.

En tots dos casos, la Seguretat Social recorda que la suma de les quantitats de les pensions reconegudes ha de ser inferior a la suma de les pensions que corresponguin a la dona. Això ha de ser perquè l'home obtingui aquest complement.