Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un matrimoni amb gest de preocupació i amb una calculadora i papers i una altra imatge d´una mà amb un grapat de bitllets d´euros

Si tens 50 anys o més, podries estar cometent un error que et fa perdre diners

Estalviar ha esdevingut un objectiu no sempre fàcil d'aconseguir a causa de les múltiples despeses actuals

A mesura que anem sent més grans, més diners necessitem per enfrontar les diferents despeses que es presenten al llarg de la vida. Alguns, com ara el lloguer, la hipoteca o el cotxe són inevitables. A això, a més, cal sumar-hi l'oci.

Segons els experts, amb aquest panorama, les persones més grans de 50 anys són els que pitjor ho tenen per estalviar. A això, per part seva, se li uneix que aquest col·lectiu pot estar cometent un error: no pensar en els diners que tindran en la seva jubilació, a banda de la pensió.

Aquest és l'error que cometen les persones de més de 50 anys

Els 50 solen ser una edat en què les persones compten amb diferents càrregues familiars i un altre tipus de despeses de gran envergadura. Per això, tot i que estalviar és important, no tothom ho pot fer arribant de forma folgada a final de mes.

Com indiquen des de la planificadora financera Autumn Knutson en una entrevista a CNB, l'error d'aquest col·lectiu és pensar que els teus estalvis per a la jubilació o situació financera estan assegurats.

Així pots començar a estalviar a partir dels 50 anys

Tenint això al cap, els experts també comparteixen certes estratègies financeres que es poden utilitzar per estalviar de manera més fàcil. Seguir uns quants i senzills passos és important de cara al futur.

Estableix un pressupost

El primer que cal fer és establir un pressupost que ajudi a fer un control de despeses. Aquests es poden dividir en diverses categories per tenir controlat en què gastes els teus diners. A més, podeu automatitzar transferències per estalviar al mes.

Muntatge d'una guardiola amb la forma d'un porquet i una mà amb un ventall de bitllets d'euro
Tenir una planificació amb estratègies establertes és vital per estalviar a partir dels 50 anys | Getty Images

Redueix despeses innecessàries

És també important reduir aquestes despeses que resulten innecessàries alhora que cal fer compres més intel·ligents i, per descomptat, no endeutar-se en excés. Recorda pagar els teus deutes sempre a temps.

Estudieu alternatives d'inversió

Per augmentar l'estalvi has de començar a pensar en plans de pensions, liquidar els teus crèdits i evitar el deute. Això és especialment interessant per als majors de 50 anys.

Centra't en la jubilació

Per la seva banda, allunya't del curt termini i centra't en arribar a la meta financera que et permeti jubilar-te de forma folgada. És a dir, prioritza el llarg termini per aconseguir un estalvi que complementi bé la teva pensió de jubilació.