Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de diversos bitllets de 200 euros i monedes d'1 euro.

El complement desconegut de més de 425 € per milers de pensionistes

Descobreix la nova ajuda que donarà un cop de mà a nombrosos pensionistes

Els pensionistes catalans han d'estar molt atents a les darreres informacions que ha llançat la Seguretat Social a través de la seva pàgina web i a les xarxes socials. De fet, la majoria són de gran interès per a milions de persones, sobretot quan fan referència a certes ajudes econòmiques.

És cert que algunes no són novetats agradables. Per exemple, una sèrie d'avisos que ha llançat al voltant d'una possible multa a què s'hauran d'enfrontar més de dos milions de persones que cobren una jubilació. És a dir, es tracta d'un 25% els pensionistes que seran sancionats si no presenten dins el termini i en la forma escaient un certificat de rendes.

Parlem del supòsit que considerin que sobrepassaran la quantia per la qual poden percebre el complement a mínims. Ens referim a una ajuda extra per a pensions que no arriben a la mínima. D'altra banda, la Seguretat Social també ha llançat un avís a navegants, que sens dubte és molt més benèvol que l'esmentat anteriorment.

El nou complement del qual es beneficiaran milions de pensionistes

I és que la notícia positiva de la qual es beneficiaran milions de jubilats és que se'ls pagarà una ajuda extraordinària. Una de prop de 31 euros al mes en una època en què sempre va bé una empenta econòmica. Sobretot per a aquells que estiguin passant un mal moment.

Imatge de dues persones grans davant d'un ordinador
Milions de pensionistes cobraran aquest nou complement | Getty Images

Ens referim a 30,40 euros de complement extraordinari de pensions contributives per a la reducció de la bretxa de gènere. Així, és una petita ajuda extra que substitueix el complement per maternitat per aportació demogràfica.

La veritat és que busca mitigar aquest mal que han patit les dones o els homes al llarg de la seva vida professional. Una situació donada per haver de cuidar els seus fills gairebé de manera total.

30,40 euros com a complement extraordinari per cada fill

El cas és que en haver-los endarrerit els períodes de cotització, la Seguretat Social atorga aquesta ajuda. Una que no cal sol·licitar, ja que la ingressaran directament.

Imatge d'una persona comptant bitllets de 50
L'abonament de 30,40 € per fill és un fet per a milions de pensionistes| Getty Images

Amb tot, la Seguretat Social inclou de manera automàtica aquest ajut quan fixa cada pensió al beneficiari concret. A través de l'enllaç, pots entrar a la seva pàgina web, on t'explica pas a pas com demanar aquest complement. Una ajuda per disminuir la bretxa de gènere al costat de la petició de la pensió.

Respecte a la quantitat d'aquest complement, queda fixat als pressupostos generals de l'Estat, de cada any. D'altra banda, pel que fa al 2023, la quantia és de 30,40 euros mensuals per cada fill o filla.

Tanmateix, sobre el límit d'aquest import és de quatre vegades aquesta xifra de 30,40 euros. Per tant, serien 425,60 euros cada any com a mínim en cas de tenir un fill.

No cal sol·licitar aquest ajut, ja que s'abona de forma automàtica

En cas que es tinguessin dos fills seria de 848,4 euros a l'any, de 1.272 euros per tres fills i fins a 1.696,8 per quatre fills.

Imatge de l'oficina de la seguretat social
El complement de 30,40 euros per fill s'abona automàticament| SEGURETAT SOCIAL

Així doncs, aquells que rebin una pensió de jubilació, viduïtat o incapacitat permanent seran els beneficiaris d'aquesta ajuda extra, que sens dubte mai ve malament.

Segons detalla la web de la Seguretat Social, aquest complement extraordinari s'abona mensualment, i ho fa amb les dues pagues extraordinàries que es meriten amb les mensualitats de juny i novembre.

Com dèiem, el sol·licitant no s'ha de preocupar perquè en cap moment s'ha de demanar. I és que s'abona de forma automàtica, assegura a la seva web la pròpia Seguretat Social. A més a més, indica amb total claredat, quins són els requisits d'aquest complement i altres trets generals de tal prestació.