Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones fan cua per comprar loteria per al Sorteig Extraordinari del Nen

Si ja has comprat Loteria de Nadal, Hisenda ha llançat un avís per a tu

Avís important a la gent que jugarà a la Loteria de Nadal

Només queden tres mesos perquè el bombo del Sorteig de la Loteria de Nadal comenci a girar i ompli d'il·lusions i desitjos milions d'espanyols.

Com passa cada any, el Teatro Real de Madrid serà l'escenari d'un nou Sorteig de Nadal, que tindrà lloc el pròxim 22 de desembre. Estem parlant d'una cita amb la sort en què es repartiran prop de 2.500 milions d'euros, una quantitat important de diners per tots els premis suculents que poden tocar els jugadors.

Tots els que confien en la sort per a aquest mític dia previ a les vacances de Nadal esperen que els toqui un pessic. O bé que els somrigui la sort amb 'El Gordo' per a la seva alegria i la de les seves famílies.

Avís d'Hisenda per a aquells que juguin a la Loteria de Nadal

Això sí, Hisenda en els darrers dies ha llançat un avís a navegants en relació amb aquest Sorteig de la Loteria de Nadal del 22 de desembre. I és que no hem d'oblidar que s'han de pagar certs impostos, en cas d'obtenir algun tipus de premi elevat.

Muntatge amb un bitllet de 20 euros de fons i un dècim de la Loteria Nacional
Hauràs de pagar certs impostos si et toca un premi de 40.000 € o més. | España Diario TIPS

Si ens referim als premis de la Loteria de Nadal, òbviament no tots els premis estan subjectes a una càrrega fiscal. La bona notícia que l'Agència Tributària ha donat als jugadors de la loteria és de pes: només els dècims que tinguin un premi de 40.000 € o més hauran de pagar impostos.

Per tant, mentre el premi que et pugui tocar no sobrepassi aquesta quantitat, no hauràs de pagar cap mena de retenció. I quant a aquells que sí que estan obligats a pagar impostos, estan subjectes a un impost del 20 %.

Els impostos que has de pagar si et toca un premi important de loteria

Això sí, la taxa només s'aplicarà als diners en premis que arribin o superin a 40.000 €. Per exemple, en cas que ens toquin 50.000 € al Sorteig de Nadal, caldria acollir-se a les càrregues fiscals de 10.000 €.

Per això, dels 10.000 €, el 20 % dels impostos serien un total de 2.000 € a pagar a l'Agència Tributària. Finalment, dels 50.000 € de premi, ens quedaríem amb la gens menyspreable quantitat de 48.000 €.

Parlant sobre els premis del Sorteig de Nadal, tots sabem que 'El Gordo' és el que més diners ens podria donar. Aquest màxim premi del sorteig està dotat amb 4 milions d'euros a cada sèrie i 400.000 € per dècim.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal
Molt de compte: Hisenda ha llançat un seriós missatge de cara al Sorteig de Nadal. | EFE

Amb tot, com que sobrepassa els 40.000 € de premi, caldria pagar un 20 % de la quantitat excedida fins als 400.000 € que et tocarien per dècim. Si vols conèixer quin és el premi real que percebràs si et toca aquest número, para molta atenció.

Per exemple, si aquest dècim és premiat amb 'El Gordo', has de saber que Hisenda et retindrà una elevada quantitat. En aquest cas, estem parlant de 72.000 €, per la qual cosa dels 400.000 € inicials finalment t'enduràs nets 32.000 € per dècim.

Ara només queda esperar que el bombo giri d'aquí a tres mesos i esperar que la sort ens acompanyi d'una vegada per totes. No t'adormis perquè cada cop queden menys números per comprar. I potser aquest any sí que podràs celebrar un premi de tants que reparteix el Sorteig de Nadal el dia 22 de desembre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!