Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficina d'ocupació del SEPE a l'exterior

Els gairebé 500€ que et pot donar el SEPE si tens més de 45 anys i no treballes

Cal tenir entre 45 i 52 anys i complir una sèrie de requisits

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ofereix una ajuda de gairebé 500 euros als aturats de més de 45 anys. Per beneficiar-se'n caldrà reunir una sèrie de condicions, com haver esgotat la prestació contributiva per desocupació i estar sense feina.

La quantitat exacta a percebre puja fins als 480 euros mensuals. A més, només hi podran optar els aturats que tinguin entre 45 i 52 anys.

Es tracta del subsidi per desocupació per a majors de 45 sense fills a càrrec. Per tant, per accedir a aquesta retribució caldrà que no tingui a càrrec seu menors de 26 anys. Tampoc més grans amb una discapacitat igual o superior al 75%.

La quantitat a percebre mensualment serà fixa de 480 euros. Correspon al 80% de l'indicador públic de rendes d'efectes múltiples (IPREM). Els interessats poden percebre aquesta ajuda durant un màxim de sis mesos.

Un cop acabin de cobrar-la tindran la possibilitat de beneficiar-se d'altres subsidis per part dels organismes públics. Una de les alternatives és la Renda Activa d'Inserció (RAI) .

Oficina d'ocupació del SEPE
Per percebre aquest subsidi caldrà complir una sèrie de requisits | Europa Press

Requisits per accedir a aquesta ajuda del SEPE

La persona més gran de 45 anys, sense feina i sense fills, ha d'acreditar a més una sèrie de condicions perquè li concedeixin aquesta ajuda. El Servei Públic d'Ocupació Estatal sol·licita que es compleixin els requisits següents.

  • Trobar-se en situació de desocupació.
  • Durant els sis mesos que cobri el subsidi ha d'aparèixer inscrit com a demandant d'ocupació.
  • No has de rebutjar cap oferta de col·locació o curs de formació que et facin arribar des de l'administració pública. Has de subscriure un compromís d'activitat.
  • Cal que hagi esgotat la prestació contributiva per desocupació, cosa que es coneix com a atur.
  • No pots superar una sèrie de rendes. Queden limitades al 75% del Salari Mínim Interprofessional mensualment. Per tant, de superar els 810 euros mensuals no tindria opció d'accedir-hi.

Aquest subsidi suposa una gran ajuda per als aturats entre 45 i 52 anys. Sobretot si tenim en compte les dificultats importants que tenen per accedir al mercat laboral. Una vegada que arribin als 52 anys ja podrien cobrar el subsidi per a aturats amb aquesta edat, publica Noticias Trabajo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Dues dones assegudes al sofà i una està animant i sostenint l'altra que està trist i una imatge de diners al costat dret
L'ajuda puja a 480 euros mensuals | Getty Images

Com demanar el subsidi per a més grans de 45 anys?

La sol·licitud d'aquest subsidi també exigeix el compliment d'una sèrie de terminis. La petició s'ha de fer en els 15 dies hàbils següents des que es compleix el mes d'espera des de la finalització de la prestació contributiva.

Recalquen la necessitat de fer-ho sempre a les dates establertes. Si ho sol·licités un cop transcorregut el termini, el dret partiria des de l'endemà de la sol·licitud. Això implicarà, entre altres coses, que la durada de l'ajuda es reduiria.

Hi ha diverses formes per demanar aquest subsidi. Es pot reclamar dirigint-te de manera presencial a qualsevol oficina de prestacions, sol·licitant cita prèvia. També a les diferents oficines de registre públic.

Aquells que es desenvolupin millor amb les noves tecnologies disposen de la Seu Electrònica del SEPE. La quarta opció que s'estableix és per correu administratiu.

Amb aquest tipus de subsidis l'Estat es garanteix que aquest tipus d‟aturats disposin d'una sèrie d'ingressos regulars. Resulta especialment important que ningú es quedi fora del sistema de benestar. Encara que tingui una durada de mig any, a continuació hi haurà la possibilitat d'accedir a altres ajudes.

Amb les condicions que exigeixen es garanteixen que aquestes retribucions vagin a parar a uns col·lectius determinats. En concret, aquells que es trobin en risc de pobresa o d'exclusió social.