Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit

Avisen de l'embolic en què et pots ficar amb Hisenda si fas servir Bizum

Evita tant sí com no fer servir aquests conceptes en els enviaments amb Bizum

Tots sabem que Bizum és una de les aplicacions l'ús del qual més està creixent al nostre país. I és que aquesta eficient 'app' ja compta amb gairebé 25 milions d'usuaris a Espanya, una xifra que cal destacar sens dubte. Segons un estudi, fan de mitjana al voltant de dues operacions diàries a l'app.

L'enviament de diners mitjançant aquesta coneguda aplicació s'està fent més que habitual. I tot perquè és una manera fàcil de pagar a l'instant sense cap mena de problema. Una 'app' en auge que cada dia enganxa més els usuaris.

La veritat és que perquè l'experiència usant aquesta aplicació sigui més fàcil, i sobretot més segura, aquesta plataforma de pagament ha hagut de crear una funció nova. Ens referim a una funció d'identificació nova.

Molt de compte amb el que escrius al teu telèfon mòbil quan fas servir Bizum

Estem parlant d'aquella que ja ha estat provada per coneguts bancs del nostre país com Banco Santander o BBVA. Aquests presentaran d'aquí a molt poc un identificador digital amb què els usuaris podran entrar en llocs web i registrar-se sense fer servir cap contrasenya.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Cal ressenyar que gran part dels bancs i caixes del nostre país ja treballen amb Bizum. Les transferències de diners estan a l'ordre del dia, sigui per enviar o rebre, en general, quantitats reduïdes de diners. Almenys, aquesta és la filosofia de Bizum.

Muntatge de l'oficina CaixaBank amb una imatge d'unes mans subjectant un mòbil amb l'aplicació de Bizum oberta
Compte perquè Bizum podria comportar-te un seriós problema | Europa Press

Pots ficar-te en un gran embolic amb Hisenda si fas servir aquestes paraules a Bizum

Es pot incloure un concepte a l'hora de fer-la servir i així podem reconèixer quina ha estat la raó de l'enviament de diners. Últimament ha estat més freqüent el fet d'escriure algunes paraules o frases en to jocós. Però, molt de compte, perquè et pot comportar un problema amb Hisenda.

La veritat és que el que recomanen els experts en la matèria és utilitzar paraules de forma directa i tot estaria en ordre. Hem d'usar sigui com sigui aquelles paraules que expressin de forma correcta quina és la raó del traspàs o recepció de diners.

Noia preocupada mirant el mòbil i l'oficina de l'Agència Tributària darrere
Pots tenir un problema gros si fas servir aquestes paraules a Bizum | Europa Press, Diego Cervo

El cas és que has de tenir molta cura perquè hi ha certs conceptes que poden acabar en una investigació exhaustiva d'Hisenda, i ho diem perquè molts delinqüents utilitzen aquestes maneres de procedir per blanquejar diners.

Compte amb certes paraules sobre sanitat, narcotràfic, mort o guerra: Hisenda et vigila

Has de tenir en compte que no pots fer servir paraules que versin sobre la sanitat, el narcotràfic, la mort o la guerra, entre altres temes. També has d'estar alerta per no utilitzar diferents noms de persones que hagin tingut problemes judicials o que versin sobre el terrorisme.

És possible que finalment no et passi res si decideixes escriure alguna d'aquestes paraules en el concepte de transferència de diners. Però el consell que et donem és que vagis amb peus de plom perquè en cas que t'arrisquis, et pot sortir molt cara la broma.

Són una sèrie de paraules que t'aconsellem que evitis perquè et podries endur un bon ensurt si no ho fas. Encara que la plataforma Bizum no t'hauria de portar cap problema, de vegades és millor seguir aquests consells perquè no t'arruïnin el dia.