Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons d'una tempesta

Mario Picazo dona la raó a Jorge Rey: diu què pot passar en aquest inici de tardor

Mario Picazo coincideix amb Jorge en el temps que ens espera per a aquest octubre

Mario Picazo ha avançat el temps que ens espera a Espanya les pròximes setmanes. El seu pronòstic s'assembla força al que havia ofert fa uns dies Jorge Rey. Tots dos coincideixen en una sèrie de canvis que es produiran en aquesta arrencada de tardor.

En aquests instants ens trobem immersos en l'estiuet de Sant Miquel . Ens esperen unes quantes jornades de calor i escassetat de precipitacions a la major part del país. En efecte, tot fa indicar que les altes temperatures predominaran almenys fins a mitjans de la setmana següent.

En realitat et donarem pràcticament la benvinguda a l'octubre a la platja. Durant el cap de setmana es preveu que els termòmetres arribin als 30ºC de manera generalitzada, arribant fins als 36ºC en alguns punts.

La previsió de Mario Picazo al portal eltiempo.es contempla uns valors molt superiors als habituals per a aquesta època de l'any. Entre 5 i 10 graus més del que sol ser comú en aquest començament de tardor. Es podria dir que els registres que hi haurà s'ajustaran més a un mes d'agost que a l'octubre.

La calor i els termòmetres disparats faran que tinguem jornades típicament estiuenques. Per tant, caldrà tornar a rescatar els banyadors i la roba de la platja. En qualsevol cas, tampoc ens hem de relaxar durant les pròximes setmanes, publica El Periódico de España.

Muntatge amb un mapa radar de temperatura d'Europa i Mario Picazo content
Mario Picazo posa el focus en les altes temperatures d'aquest inici d'octubre | España Diario TIPS, eltiempo.es

Calor i precipitacions marcaran l'inici de la tardor

El popular meteoròleg assegura que les altes temperatures s'intercalaran amb dies de pluges i inestabilitat. Això resulta totalment normal en aquestes dates. Els seus pronòstics donaven la raó a Jorge Rey, el jove aficionat a la meteorologia que recorre a mètodes tradicionals per predir el temps.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

En un dels vídeos que va compartir al seu canal de Youtube avançava el temps que faria durant el Pont del Pilar. Es tracta d'una data marcada en vermell al calendari d'alguns, ja que seria el primer dia que puguin gaudir d'un festiu després de les vacances. Aquest any cau dijous i permetria enganxar amb el cap de setmana.

El burgalès va incidir que l'aigua faria acte de presència durant aquesta festivitat en detectar «algunes precipitacions». Cap a mitjans d'octubre podrien registrar-se aquestes pluges, encara que prefereix mostrar-se caut sobre les dates. «Aviat ho confirmarem», ha indicat Jorge Rey .

Explicava que «no diem ni assegurem que plourà durant el Pilar molt o poc». Tot i això, segons els models actuals, «al voltant d'aquestes dates hi hauria un canvi». Caldrà estar pendents de l'evolució del temps durant els pròxims dies.

El jove que es va fer popular per avançar l'arribada de la borrasca Filomena prefereix esperar abans d'oferir una predicció definitiva. «Queda per veure si els dies en què cau el pont» es produeixen aquestes precipitacions o tenen lloc més endavant.

Un cotxe travessant un toll d'aigua al mig d'una tempesta
Les precipitacions també es deixaran notar durant la tardor | Europa Press

Mario Picazo destaca l'aparició de pluges

Mario Picazo indica que les temperatures d'aquesta tardor es podrien situar «per sobre del que és normal a tot el país». Quan la majoria ja pensava que ens havíem acomiadat del sol i el bon temps, sembla que l'estiu ens concedeix una segona oportunitat.

Els experts van assegurar al seu moment que aquesta tardor resultaria una mica més freda del que és habitual. Però, els termòmetres, amb uns valors excessivament alts, s'estan encarregant de desmentir-ho. També caldrà estar atents a les precipitacions, ja que no ens en lliurarem amb tanta facilitat.

Aquests episodis seran més freqüents en zones del nord-est, Cantàbric oriental, Aragó, Navarra, La Rioja, Catalunya i Balears. A més de la Comunitat Valenciana i est de Castella i Lleó, apunta Picazo. En qualsevol cas, caldrà estar pendents de les actualitzacions que facin els experts.