Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un mapa meteorològic d'Espanya del 17 d'agost del 2023 i la imatge en primer pla de Mario Picazo

Mario Picazo diu quan torna el bon temps: fins a 30 °C a algunes zones

Està previst que les pluges donin una petita treva durant les properes jornades

Mario Picazo porta bones notícies per als seguidors. El conegut meteoròleg avança l'arribada de bon temps, amb temperatures que arribaran a escalar fins a 30 ºC en alguns punts de la Península.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Indica que «després de la tempesta arriba la calma, almenys a la Mediterrània». Aquest començament de setmana s'ha detectat una certa inestabilitat en aquesta zona, amb pluges i un ambient més fred . En el seu pronòstic assegura que «a poc a poc el temps es va estabilitzant».

En qualsevol cas, encara s'hauran d'estar pendents «d'un front que anirà travessant gran part d'Espanya durant les properes hores». Entrarà pel nord-oest peninsular i avançarà cap a l'est. Deixarà precipitacions més intenses sobretot en àrees de Galícia, Astúries, Cantàbria i Castella i Lleó.

A la franja mediterrània no s'espera que els núvols siguin actius. Encara que sí que podrien deixar aigua a punts de muntanya. No obstant això, els majors acumulats es registraran a les costes de Pontevedra i la Corunya.

Mario Picazo assenyala que «un anticicló va prenent posicions». Ho tindrem «ancorat sobre la zona occidental d'Europa de cara al cap de setmana» i acabarà afectant «gran part d'Espanya».

Un cotxe travessant un toll d'aigua al mig d'una tempesta
Abans del cap de setmana algunes províncies es veuran afectades per les pluges | Europa Press

A mesura que avanci el cap de setmana es preveu que les altes pressions s'imposin per estabilitzar el temps al país. Això sí, a partir de dilluns caldrà tornar a estar atents a l'entrada d'«un nou sistema frontal que arriba per Galícia». Això donaria una continuïtat a les pluges d'aquests dies, apunta.

La façana atlàntica, zones del Cantàbric i els Pirineus seran les que acumulin les quantitats més grans d'aigua durant les properes hores. Per la seva banda, aconseguiran alliberar-se de les precipitacions al vessant mediterrani.

Repunt dels termòmetres

Al llarg d'aquesta setmana s'han experimentat oscil·lacions tèrmiques importants. En general s'han registrat uns valors inferiors al que és habitual en aquesta època de l'any, excepte a la Mediterrània.

Mario Picazo avisa que «amb aquests sistemes frontals que van arribant també notarem com es cola aire més fred». Anirà entrant per Galícia, per la zona del Cantàbric, entre dijous i divendres. Però ja de cara al cap de setmana la situació ens pot donar un petit respir.

L'aire fred es va retirant, tot passant a l'entrada d'una massa d'aire més càlida. Això farà que «les temperatures almenys es vagin recuperant». El meteoròleg indica a la seva previsió al portal especialitzat eltiempo.es el que ens oferiran els propers dies.

Una dona passant molta calor per Sevilla amb un ventall
A partir de dissabte es preveu un repunt dels termòmetres | Europa Press

«A partir de dissabte i diumenge, i amb vista al començament de la setmana que ve tornarem a recuperar el pols de les temperatures». Tot això tenint en compte que ja «estarem ficats oficialment a la tardor».

Extremadura i Andalusia, per sobre dels 30 graus

El cap de setmana, les màximes rondaran entre els 20 i 30 graus a la major part del país. Però en algunes capitals de província sí que es podrien superar aquests valors. És el cas, per exemple, d'Extremadura i el sud-oest d'Andalusia

Per tant, al tram final de setmana s'experimentarà una certa millora, on predominarà l'estabilitat. No es descarta que caiguin algunes pluges febles sobretot al Cantàbric oriental. A l'esmentat portal avisen de l'avenç d'una dorsal sobre la península.

Es mantindrà a Espanya fins dimarts o dimecres de la setmana següent. Això contribuirà a l'estabilitat on les precipitacions escassejaran i els termòmetres tornaran a pujar. Per tant, no caldrà esperar gaire per a l'arribada del bon temps al país.