Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Estudiants de medicina amb mascareta

Molt de compte, adolescents: Els contagis comencen a descontrolar-se

La incidència entre els més joves es dispara i Catalunya decideix vacunar-los durant aquest estiu

L'arribada de l'estiu i la vacunació massiva a Espanya ha aconseguit controlar els contagis de Covid-19. Així doncs, les comunitats s'han vist amb cor de retirar les restriccions i tornar a la normalitat. No obstant això, encara hi ha un alt risc de contagi entre els més joves.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Gràcies a la vacunació dels grups d'edat més grans, la situació dels hospitals i, especialment, les UCI ha millorat. Cal recordar que el coronavirus no afecta, en general, de la mateixa manera als més joves que a les persones d'edat avançada.Infants, adolescents i joves d'entre 18 i, aproximadament, 30 anys, no estan immunitzats i per aquest motiu estan augmentant els contagis en el nostre país. Afortunadament, el mes d'abril va començar amb unes dades molt positives, que s'havien mantingut fins ara.

Es dispara la incidència en la població d'entre 12 i 29 anys

Aquest dimecres, 30 de juny, s'ha trencat la tendència a la baixa de la incidència, repuntant fins als 117 casos per cada 100.000 habitants.

Ara bé, segons el grup d'edat la tendència canvia molt. Mentre que els majors de 40 anys estan totalment o parcialment immunitzats, els més joves segueixen exposats al virus.

A més, amb l'arribada de l'estiu hi ha més mobilitat i, per tant, més contagis. Un exemple és el macrobrot dels estudiants que han viatjat a Mallorca per celebrar el final de curs.

A més, les dades ho evidencien. En els últims dies hi ha hagut importants repunts de la incidència entre els grups d'edat d'entre 12 i 29 anys.

De fet, la incidència acumulada de la població d'entre 12 i 19 anys arriba fins als 287 casos per cada 100.000 habitants.

D'altra banda, la incidència entre les persones dels 20 als 29 anys ha augmentat fins als 293 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Ha pujat 40 punts en només una jornada.

Aquestes dades són molt preocupants, especialment en vuit comunitats, ja que segons publica 'El País', són les més afectades. Aquest és el cas de la Rioja, les Balears, Andalusia, Astúries, Cantàbria, Catalunya, Castella i Lleó i el País Basc.

Així doncs, els respectius governs han alertat a la població. En el cas de Catalunya s'ha decidit obrir la vacunació a la població d'entre 16 i 29 anys. Amb tot això, caldrà esperar per veure com avança la situació.