Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Felip VI saluda en una imatge acompanyat per la reina Letícia i un mossèn de Poblet en la visita dels monarques al monestir l'estiu del 2020

Els reis d'Espanya i la princesa Elionor visiten avui Catalunya

També hi haurà la presència de la infanta Sofia. Participaran a l'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona que se celebrarà a Barcelona

Els reis d'Espanya, acompanyats per la princesa Elionor i la infanta Sofia, visitaran Catalunya aquest dijous. Ho faran a la tarda, en l'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) que se celebrarà al CaixaFòrum de Barcelona. Allí es reconeixeran als guardonats en l'edició del 2020 i també del 2021.

La cerimònia d'entrega es torna a celebrar a la capital catalana i no a Girona, tal com ja va succeir el 2019 amb la gala del desè aniversari de la institució. A més, només hi acudiran els patrons de la fundació i familiars dels premiats.

A causa de les mesures contra la pandèmia del coronavirus, la fundació ha preparat un acte en el qual predominarà el llenguatge audiovisual. Tot plegat s'ha pensat perquè l'acte pugui ser vist a través de la pantalla, emulant una gala televisiva. 

Aquest mateix dimecres, la directora general de la FPdGi, Mònica Margarit, va voler ressaltar «la generositat, el compromís i l'humiltat» dels guardonats. Ho va fer en un acte previ a la cerimònia d'avui amb els premiats.

A més, Margarit va afegir que la Fundació vol fer valdre aquest any «el protagonisme dels joves en el present». I és que, segons la directora de la institució, «els joves són aquí ho han demostrat durant l'últim any i mig».

En l'entrega dels premis també tindrà pres la rellevància de la ciència. De fet, com que no es podran celebrar els habituals tallers de la FPdGi, durant el dia se celebrarà una activitat virtual que comptarà amb la participació de centenars de joves.

Els premiats dels anys 2020 i 2021

Enguany es farà entrega dels guardons d'aquest 2021 i també dels del 2020. El Premi Arts i Lletres reconeixerà la veterinària i escriptora María Sánchez (corresponent a l'edició del 2021). També rebrà el guardó corresponent a l'edició del 2020 el cineasta Guillermo García López.

Pel que fa al Premi Empresa, aquest anirà a parar a Lucía Goy Mastromiechele (2021) i a Pepita Marín Rey-Stolle (2020). El Premi Investigació Científica recaurà en César de la Fuente Núñez (2021) y Rubén Costa (2020).

Finalment, el Premi Social guardonarà Ousman Umar (2021) i Guillermo Martínez Gauna-Vivas (2020). Mentre que el Premi Internacional farà cap a Juan David Aristizábal (2021) i Boyan Slat (2020), tot i que aquest no podrà ser present a la gala.