IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La Comunitat Valenciana proposa les primeres dates del curs escolar 2020-2021

Plantegen fixar el final del curs el 23 de juny de 2021

Imatge d'una professora donant classes
Està previst que el pròxim curs sigui un dels més llargs dels últims anys  | Cedida

La Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana ja compta amb una proposta de calendari escolar per al curs 2020-2021, que tindrà més dies lectius que en els últims anys per ajudar a recuperar part del temps inutilitzat per culpa de la crisi del coronavirus.

Les dates que l'administració presentarà als sindicats proposen començar el 7 de setembre de 2020 i acabar el 23 de juny de 2021 a totes les etapes, des d'Infantil fins al Batxillerat. Si el curs arrenqués el 7 de setembre, provocaria guanyar dos dies respecte a l'exercici actual, si bé en aquest cas el calendari és òptim per fer-ho.

El proper curs podria acabar més tard que mai

El principal canvi serà la finalització de curs, que serà la mateixa per a totes les etapes educatives, a més de ser la més tardana dels últims temps. Per fer una comparació, el present curs s'ha d'acabar per norma el 18 de juny en Infantil i Primària i el 16 a ESO, Batxillerat i FP (sense esmentar els canvis aprovats a proposta dels ajuntaments que hagin implicat allargar el calendari un dia més).

Amb tot, en el pròxim curs es guanyaran diversos dies al juny, ja que el 23 caurà en dimecres. El més habitual, seguint el que estableixen els últims anys, hauria estat finalitzar el curs el divendres 18 a tot estirar.

«El final d'aquest curs escolar requereix donar moltes respostes a la immediatesa, però paral·lelament continuem treballant en el proper curs escolar per donar certeses a la comunitat educativa», ha explicat el conseller Vicent Marzà.

«El nou curs començarà recuperant el d'aquest últim trimestre»

«Amb el calendari escolar que proposem guanyarem uns quants dies lectius per poder esponjar els aprenentatges el proper curs, que aniran acompanyats d'un pla específic de reforç adaptat a la realitat del nostre alumnat. D'aquesta manera el curs 2020-2021 començarà recuperant allò que durant l'últim trimestre d'aquest curs no s'ha dut a terme», ha afirmat.

En les properes dates, Educació explicarà en detall el pla específic de recuperació i adaptació del currículum i de les activitats educatives, així com les formes d'avaluació del present curs.


Comentaris

envia el comentari