Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cotxe circulant per una carretera mullada, amb pluja, a més de diverses emoticones de núvols amb pluja i tempesta

Catalunya i 6 comunitats més on la pluja no para: cap de setmana amb molta aigua

La pluja anirà a més amb el pas de les hores a molts territoris, sobretot a la zona del nord-est de la Península

Cap de setmana amb pluges a set comunitats espanyoles. La borrasca situada al nord d'Espanya continuarà deixant inestabilitat durant les pròximes hores. A més de les precipitacions, també ens espera un ambient força primaveral, que pot arribar a ser gairebé hivernal a punts del nord.

Al llarg de divendres hi haurà núvols avançant d'oest a est pel sud de la Península, amb ruixats aïllats. Tampoc es descarten a les Canàries, principalment a les àrees de més relleu.

Les pluges durant el cap de setmana seran més freqüents al nord peninsular. Els pronòstics d'eltiempo.es indiquen que resultaran menys probables durant el dissabte, encara que el diumenge ja tindran un caràcter tempestuós.

Caldrà estar atents sobretot als territoris del nord-est, amb una atenció especial a Catalunya i Aragó. I és que diumenge a la tarda es preveuen tempestes en força punts.

El nord registrarà els majors acumulats de pluja

Els majors acumulats de pluja fins diumenge es concentraran al nord de la Península. A Aragó s'assoliran fins a 76 litres, davant dels 50 de Galícia, els 44 d'Astúries i Cantàbria o els 36 del País Basc.

També s'ha de fer menció a La Rioja i Catalunya, on cauran força litres, encara que no tants com a les altres zones esmentades.

Mapa de temps a Espanya el diumenge 19 de maig
Previsió del temps de l'AEMET pel diumenge a la tarda | AEMET

A zones de Castella i Lleó i al nord de Navarra també s'esperen precipitacions, encara que amb menys incidència. A la meitat sud peninsular, com confirma l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) hi ha "baixa probabilitat de pluges".

Les pluges deixaran un ambient més hivernal

Les pluges poden anar acompanyades de descens tèrmic. I és que pel nord-oest se segueix colant aire fred, que deixarà una sensació més hivernal a l'altiplà nord, sobretot quan bufa el vent.

L'increment de les temperatures serà una mica contingut. A zones d'Andalusia i de Múrcia rondaran entre els 25ºC i els 30ºC. Tot i això, al nord del país, les mínimes es reduiran a un sol dígit, en aquesta zona, les màximes no fregaran en cap moment els 20ºC.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 22
Mín. 9
Màx. 22
Mín. 9
BarcelonaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 21
Mín. 14
ValènciaMàx. 23
Mín. 16
Màx. 23
Mín. 17
SevillaMàx. 29
Mín. 13
Màx. 27
Mín. 13
SaragossaMàx. 24
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 12
BilbaoMàx. 19
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 15
Màx. 24
Mín. 14
La CorunyaMàx. 18
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 13
BurgosMàx. 15
Mín. 4
Màx. 16
Mín. 5
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 23
Mín. 18