Jaume Asens, Ada Colau i Jessica Albiach, en un acte de Catalunya en Comú.

Els Comuns insisteixen: El nou Govern que volen a Catalunya passades les eleccions

La candidata dels comuns retreu als republicans que vulguin un 'govern Frankenstein' que inclogui JxCat i PDeCAT

La candidata dels comuns a les eleccions, Jéssica Albiach, ha defensat que En Comú Podem, ERC i PSC estan «condemnats a entendre’s» per donar a Catalunya el canvi que mereix. En un article que publica aquest dijous, 14 de gener, 'El Periódico' amb el títol 'El canvi que Catalunya mereix', Albiach retreu al partit d'Oriol Junqueras que insisteixi en una fórmula de 'govern Frankenstein' amb les «dretes» de JxCat i PDeCAT. Per a la candidata dels comuns, hi ha dues opcions en les pròximes eleccions: «o seguir igual amb el desgovern de JxCat i ERC, o un canvi que només pot venir de la mà d’un acord ampli entre forces progressistes».

Albiach defensa clarament un nou tripartit a Catalunya

Albiach ha afegit que el govern «progressista» pel qual aposta «no ha de cenyir-se a cap fórmula predeterminada, però ha de fugir de vetos injustificats». I és que, segons defensa, la pregunta clau de les properes eleccions no és qui guanya sinó quin Govern pot sorgir de les urnes. Després «d'anys durs i d'arrossegar el conflicte», Albiach creu que es torna a veure la possibilitat que hi hagi una «majoria progressista alternativa al mal govern de JxCat i ERC».

«¿Quina sortida progressista li podem donar a la crisi econòmica amb un partit com el PDeCAT, que renega de la redistribució de la riquesa? ¿Quina sortida progressista podem donar a la crisi política amb un partit com JxCat, a qui li sobra la meitat del país i vol enterrar la taula de diàleg?», ha preguntat.

Albiach demana al Govern que tingui en compte sindicats i patronal a l'hora de decidir sobre l'ajornament del 14-F

En un altre ordre de coses, però encara en referència a les properes eleccions a Catalunya, la presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha demanat al Govern en funcions que tingui en compte els agents econòmics i socials, a l'hora de decidir sobre la viabilitat del 14-F. Durant el debat de la Diputació Permanent al Parlament, aquest dimecres, la líder dels comuns ha afegit que, «passi el que passi» durant la taula de partits de divendres sobre la data electoral, l'executiu ha de comptar amb els sindicats i la patronal.

Albiach ha constatat que el Govern «no funciona», i ha reclamat més recursos econòmics per superar la crisi de la covid-19. Finalment, ha admès que l'última paraula la tindrà la Generalitat —«només faltaria», ha afegit—, i per això ha subratllat que el Govern en tindrà «la responsabilitat».