Ada Colau i Jessica Albiach, 2020

Els Comuns insisteixen amb el tripartit: Obren la porta a un pacte de govern amb ERC i PSC

La lider dels Comuns subratlla que en cap cas les afronta com un plebiscit i apel·la als «grans consensos»

La presidenta de CatECP al Parlament i candidata d'aquesta formació a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, obre la porta a pactar amb ERC i el PSC a les eleccions del 14-F sempre que l'objectiu principal passi per «donar resposta» als problemes de la gent. Ho ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a TVE, on també ha negat rotundament que afronti als comicis com un plebiscit.

«Es demana que l'independentisme tingui el 50% dels vots, nosaltres ens preguntem: per què?»

«Estem escoltant des de Junts per Catalunya que es parla d'eleccions plebiscitàries i es demana que l'independentisme tingui el 50% dels vots, nosaltres ens preguntem per a què?» ha reblat. En aquest sentit, Albiach creu que és moment de buscar «grans consensos» per fer front a la crisi sanitària i social. «Volem que siguin unes eleccions on Catalunya comenci una nova etapa» ha subratllat.

Albiach ha apuntat que en cap cas vol que es repeteixin les eleccions del 2017, ni tampoc les del 2015. «Hem de parlar de propostes, d'economia, de transició ecològica i també de diàleg» ha enumerat. En aquest darrer punt, ha afegit que és important afrontar la situació de conflicte entre Catalunya i Espanya. «Des de l'independentisme parlen de confrontació intel·ligent, nosaltres parlem de cooperació intel·ligent» ha remarcat. I és que segons la presidenta de CatECP, en el context actual és necessari «treballar conjuntament» i no dependre només d'un partit.

Els Comuns estarien disposats a governar amb ERC i el PSC

Pel que fa als pactes que puguin sorgir després de les eleccions, els Comuns no veurien inconvenient en governar de la mà d'ERC i el PSC, això sí, «programa a programa». Així ho ha especificat la seva líder, qui també ha recordat que «no volen entrar al govern a qualsevol preu» i que la gent els vota i els paga «perquè resolguin els seus problemes». En aquest sentit, doncs, Albiach ha reforçat la idea que els Comuns volen refer un acord de govern amb les tres forces d'esquerres, en el mateix sentit que els tripartits de Maragall i Montilla entre 2003 i 2010 tot i que ara, enquestes en mà, qui els lideraria seria una ERC que descarta pactar amb el PSC.