Manifestació negacionista a Santiago de Compostel·la.

Centenars de negacionistes es reuneixen en una ciutat espanyola per protestar

Han viatjat des de diferents parts del país tot i el tancament perimetral i s'han manifestat, molts d'ells, sense mascareta

El negacionisme és una realitat en aquesta pandèmia de coronavirus, encara que parlem d'una minoria entre la societat. Justament aquest dissabte centenars de persones que neguen l'existència del virus i es neguen a complir les mesures de seguretat per evitar el contagi s'han manifestat. Persones de tot Espanya s'han reunit a Santiago de Compostel·la (Galícia) per alçar la veu en contra de la llei de salut gallega, l'aprovació de la qual es preveu per al proper dimarts al Parlament gallec. La trobada ha reunit diversos col·lectius, entre ells, Policies per la Llibertat, que precisament ha organitzat la manifestació, Metges per la Veritat, Mares per la Veritat i Docents per la Veritat. Tots ells s'han unit per protestar contra la qual han batejat ja com 'Llei Auschwitz', fent referència al camp de concentració de l'Alemanya Nazi.

El tancament perimetral vigent a Galícia no ha impedit que negacionistes de diferents parts d'Espanya s'hagin desplaçat a la capital gallega. Tampoc han tingut inconvenient, molts dels manifestants, a acudir-hi sense la mascareta, amb la mascareta baixada o, en alguns casos, amb mascaretes translúcides. Concentrats a les 16.30 hores a l'estació de Santiago, els manifestants han escoltat les paraules de la portaveu de Policies per la Llibertat, Sonia Vescovacci, abans d'emprendre la marxa.

Vescovacci, comptat i debatut, ha expressat que no vol una llei com la de Galícia «per a ningú més a tot Espanya». La portaveu ha denunciat les «hospitalitzacions per la força», el toc de queda, els «aïllaments indefinits» i els «tractaments mèdics forçosos», sota l'atenta mirada d'una contramanifestació convocada per un col·lectiu antifeixista, que ha cridat des de lluny contra les consignes dels negacionistes, sense que hi hagi hagut acostaments ni enfrontaments entre tots dos.

Un minut de silenci per les víctimes de Covid, però pancartes qualificant la pandèmia de «mentida»

La intervenció de Vescovacci finalitzava amb un minut de silenci per les víctimes mortals que ha deixat el coronavirus a Espanya, un fet xocant i incoherent, tenint en compte que algunes de les pancartes vistes a la manifestació qualificaven de «mentida» la pandèmia de Covid -19. Els manifestants han acabat la seva protesta davant de les portes del Parlament de Galícia, on han cridat reiteradament la paraula 'llibertat' i han qualificat de «dictador» el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, a qui culpen en part de la nova llei que s'aprovarà a la comunitat gallega.