El cantant dels Love of Lesbian Santi Balmes durant un concert

Un concert pilot dels Love of Lesbian reunirà 5.000 persones al Sant Jordi el 27 de març

Es faran tests d'antígens abans d'entrar, hi haurà llibertat de moviments i la mascareta FFP2 serà obligatòria | Les entrades es van posar ahir a la venda i ja s'han exhaurit

Els grans festivals de música catalans organitzaran un concert pilot el 27 de març al Palau Sant Jordi de Barcelona de Love of Lesbian, amb fins a 5.000 assistents, sense distància i amb proves d'antígens. És «el segon pas» del sector cap a la represa de l'activitat després de l'assaig clínic del desembre a la Sala Apolo. La iniciativa ha estat tot un èxit i les entrades per al concert s'han exhaurit aquest divendres a la nit, segons han informat els organitzadors a través de Twitter.

El públic se sotmetrà el mateix dia a testos d'antígens i un cribratge en tres espais habilitats a les sales Apolo, Luz de Gas i Razzmatazz. Els negatius podran assistir al concert, amb mascareta FFP2. «Avui comencem la remuntada», ha proclamat el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, un dels festivals implicats, al costat del Vida, Sónar, Canet Rock o Primavera Sound, i amb la col·laboració del Govern i l’Hospital Germans Trias.

Llibertat de moviments, però mascareta FFP2 obligatòria

A diferència de l'experiència de la Sala Apolo del desembre, el concert del Sant Jordi no es considera un assaig clínic sinó un esdeveniment «comercial» basat en la confiança que va generar aquella prova. Per això, els assistents ara no són voluntaris sinó espectadors amb entrada als quals no es farà un seguiment ni noves proves després del concert. La pista del Sant Jordi estarà «sectoritzada» en quatre espais, i se serà curós en evitar aglomeracions a l'entrada i a la sortida. Amb llibertat de moviments i per consumir, però amb mascareta FFP2 obligatòria, el públic gaudirà d'un concert de Love of Lesbian.

Els organitzadors sí que demanaran autorització per rastrejar a través del sistema públic de salut quants dels assistents acaben sent positius en dies posteriors, per comparar-ho amb la incidència global del virus. D'altra banda, els espectadors seran de la comarca de Barcelona, si no hi ha canvis en l'actual confinament comarcal abans del 27 de març. L'entrada pel concert en cap cas servirà de salconduit per eludir aquesta restricció a la mobilitat.

La idea és recuperar l'activitat de cara a l'estiu

Quant a les conseqüències d'aquest concert per a l'activitat dels festivals de música estivals i les sales, els organitzadors s'han mostrat cauts. «Aquest no és el model definitiu, i segurament d'aquí a l'estiu ens tocarà fer més proves. Però treballem amb la idea de recuperar activitat de cara l'estiu, entenent la diversitat de festivals existents», ha exposat Jordi Herreruela, del Festival Cruïlla.

«Avui comencem la remuntada, però una remuntada basada en el rigor i la feina», ha proclamat. Com Herreruela, el director del Vida, Daniel Poveda, ha valorat aquest com «un gran pas endavant i una primera pedra», també en la línia de treball conjunt d'un sector molt afectat per la crisi del coronavirus.