Imatge de Marc Ribas al Joc de Cartes.

Els tres concursants de 'Joc de Cartes' que han mort i no ho sabies

Aquests concursants de 'Joc de Cartes' ja no hi són

El programa de TV3'Joc de Cartes' ja ha emès sis temporades i hem pogut conèixer molts concursants i restaurants d'allò més interessants. Ara bé, no només hi ha hagut alegries, i  és que també ens hem hagut d'acomiadar d'alguns concursants que, desgraciadament, han mort al llarg d'aquests sis anys que porta en emissió el programa.

Alguns d'aquests participants són Anna Sas, Jaume Oller o Miquel Àngel Vaquer. La defunció de cadascun d'aquests concursants va deixar Marc Ribas i tota l'audiència del programa devastada. 

Anna Sas

Anna Sas va participar a la primera temporada del programa. Per això, és possible que alguns espectadors no la coneguin o no la recordin. Però, sens dubte, el seu peculiar caràcter va marcar aquella primera temporada que va enganxar tants espectadors. I és que va conquistar el públic amb la seva manera de ser i amb el seu restaurant, 'Les Voltes'. De fet, van posar-li el sobrenom de 'La gladiadora', ja que era de Tarragona, i li anava com anell al dit.

Però, la seva aparició a 'Joc de Cartes' no es va limitar a un sol programa. Més endavant, la vam poder tornar a veure en un altre programa donant suport al restaurant del seu germà, Ramon Sas. 

La seva mort  es va anunciar ara fa gairebé un any, el passat 28 de març, i tant els seus clients habituals com els seus companys al programa van quedar destrossats. Va ser a les Festes de Sant Roc de Tarragona, les festes del barri del Cos del Bou i Baixada Peixateria on es va publicar aquesta dura notícia, i molts van voler acomiadar-se de l'estimada restauradora.

Pel que fa al seu restaurant, val a dir que ja estava tancat al moment de la seva mort. L'últim dia que va oferir els seus serveis va ser el dia 22 de'agost del 2021, després de «38 anys de treball dur, d'alegries i de moments dolços», es va dir al seu moment. De ben segur que tots els qui la coneixien troben molt a faltar Anna i el seu restaurant.

Anna Sas, al centre, propietaria del restaurant Les Voltes de Tarragona
La mort d'Anna Sas es va anunciar el passat 28 de març de 2022 | Facebook / Festes de Sant Roc

Jaume Oller

Un altre dels concursants que se n'han anat durant aquests anys és Jaume Oller. El seu restaurant, 'El porró' ,va guanyar 'Joc de Cartes' el setembre de 2020 i va ser nomenat millor establiment de tapes de la comarca, el Vallès Occidental. Jaume n'era el cuiner i un concursant molt estimat del programa.

No només era molt bo en la seva feina, sinó que també va ser un dels responsables de l'activació del carrer de La Palla com a eix de restauració del municipi. Però, desgraciadament, va morir a causa d'una dura malaltia, quan només tenia 60 anys. La seva mort es va produir l'octubre de 2021, un any més tard que aparegués al famós programa presentat per Marc Ribas.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Sens dubte, ell i la seva dona, que estaven al capdavant d' 'El Porró', feien un gran equip, i la seva pèrdua va marcar un abans i un després al sector de la restauració de Terrassa. De la mateixa manera, l'alcalde del municipi va declarar el seu restaurant tota una institució de l'hosteleria de la ciutat. Segur que Jaume n'estava molt orgullós.

Jaume Oller, del Joc de Cartes.
Jaume Oller va morir l'octubre del 2021: regentava un bar de tapes al Vallès Occidental. | TV3

Miquel Àngel Vaquer

La mort de Miquel Àngel Vaquer ens va sobtar a molts. I és que el cuiner del 'Haha' només tenia 36 anys quan va morir, una edat molt prematura. Segur que molts  recordem el seu restaurant, el 'Haha'. El vam poder conèixer a 'Joc de Cartes' l'estiu de 2019.  Era un projecte de fusió de cuina japonesa i catalana i, al principi, va tenir molt d'èxit. A més a més, les companyes de Miquel Àngel eren les germanes Jiménez, Ruth i Rebeka Jiménez.

Malauradament, la Covid-19 va afectar negativament el restaurant. Les mesures anti-covid reduïen molt l'espai del restaurant i a poc a poc el restaurant, que prometia molt va acabar enfonsant-se. Però, el que va acabar de sentenciar el restaurant va ser la prematura mort de Miquel Àngel. Les antigues propietàries van assegurar que sense ell el 'Haha' ja no tenia sentit. Sens dubte, va ser un cop molt dur tant per elles com per l'audiència de 'Joc de Cartes'. 

Imatge d'arxiu de Miquel Àngel Vaquer
Miquel Àngel Vaquer va morir amb només 36 anys | @bonavivant