Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mà subjectant diversos bitllets de 50 euros i de fons una persona amb volant d'un cotxe

L'objecte que estàs obligat a portar mentre condueixes: multa de fins a 3.000 euros

La DGT és contundent amb els conductors i no té pietat a l'hora de sancionar-los si no porten aquest document

Conduir un cotxe és una responsabilitat que implica complir diverses normatives. Una de les més importants és portar l'assegurança del cotxe en regla. La DGT és molt clara: no tenir l'assegurança del cotxe pot comportar multes molt elevades, que poden arribar fins als 3.000 euros.

Què diu la DGT sobre l'assegurança del cotxe

La DGT estableix que tots els vehicles de motor han de tenir una assegurança obligatòria que cobreixi la responsabilitat civil del conductor en cas d'accident. És a dir, si tens un accident i ets culpable, l'assegurança s'encarregarà de cobrir els danys a tercers. Això inclou tant danys materials com personals.

L'assegurança del cotxe és obligatòria per protegir tots els usuaris de la via i en cas d'accident els danys poden ser molt costosos. Sense una assegurança, el conductor hauria de pagar de la butxaca, cosa que podria ser una càrrega financera molt gran. A més, l'assegurança garanteix que les víctimes d'un accident rebran una compensació adequada.

Molt de compte si no portes l'assegurança del cotxe: la DGT et multarà

La DGT és molt estricta amb el compliment d'aquesta normativa. Si t'aturen i no tens l'assegurança del cotxe, t'enfrontaràs a una multa que pot variar entre 601 i 3.005 euros. La quantitat exacta dependrà de diversos factors, com ara el tipus de vehicle i les circumstàncies del cas.

Muntatge d´un cotxe a punt d´entrar a la carretera i una rodona amb una multa
Et caurà una multa si no portes aquest document al cotxe | Industrial Photograph, Syda Productions

La DGT té diverses maneres de verificar si un cotxe té segur i una de les més comunes és a través de controls de trànsit. Els agents et poden demanar que mostris la documentació del cotxe, incloent-hi l'assegurança. A més, la DGT utilitza càmeres i sistemes de reconeixement de matrícules per comprovar si els vehicles tenen assegurança.

Una altra documentació que necessites portar al cotxe per evitar multes

A més de l'assegurança, hi ha altres documents que heu de portar sempre al cotxe. Aquests inclouen el permís de circulació, la targeta de la ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) i el carnet de conduir.

No portar aquests documents també pot resultar en multes, encara que generalment són menys severes que les multes per no tenir assegurança. El millor que pots fer és seguir aquesta sèrie de consells per evitar problemes.

  • Revisa la vigència de l'assegurança: Assegureu-vos que la vostra assegurança estigui sempre al dia. Moltes companyies d'assegurances ofereixen recordatoris per renovar la pòlissa.
  • Porta una còpia de l'assegurança al cotxe: Encara que la DGT pot verificar l'assegurança electrònicament, és una bona pràctica portar una còpia física al cotxe.
  • Mantingueu tots els documents en regla: No només l'assegurança, sinó també el permís de circulació, la ITV i el vostre carnet de conduir.