Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de les rodes d'un cotxe passant per tolls d'aigua, al costat d'una altra imatge d'un cotxe esquitxant aigua sota la pluja i unes emoticones de núvols amb pluja

Catalunya i 6 zones més on encara plourà força aquesta setmana: durant diversos dies

S'espera que les precipitacions arribin a diversos punts de la península des d'avui mateix i fins divendres

Aquesta setmana, Espanya es troba en una cruïlla climàtica. La major part del territori gaudeix d´un temps propi de l´estiu, amb temperatures que deixen alertes per calor. D'altra banda, hi ha una zona de la península no es deslliura de les pluges.

Les autoritats han emès alertes per calor a diverses províncies del sud i el centre, instant la població a prendre precaucions per evitar cops de calor i deshidratació. No obstant això, en altres zones, les recomanacions se centren en la precaució davant de possibles inundacions i lliscaments de terra a causa de les pluges contínues.

El fenomen és degut a una combinació de factors atmosfèrics que estan afectant de manera diferent les diferents regions del país. S'ha assentat una massa d'aire càlid sobre el sud i el centre. Alhora, un corrent d'aire humit i fred procedent de l'Atlàntic està impactant al nord, generant les precipitacions.

Una dona es venta mentre està asseguda en una cadira a l'aire lliure, amb icones de clima plujós, termòmetre alt, foc i un senyal d'advertiment amb un signe d'interrogació.
Serà setmana de contrastos | Europa Press, catalunyadiari.com

Pluges persistents i fortes en aquestes comunitats

Segons els últims informes meteorològics, les precipitacions persistiran a les regions septentrionals fins divendres.

Les comunitats autònomes del nord estan experimentant un clima molt diferent del de la resta del territori. El nord-oest d'Espanya es prepara per a una setmana marcada per les pluges persistents. Aquest dimarts, les precipitacions es deixaran notar a Galícia, Astúries, Cantàbria i punts del País Basc, amb acumulats de fins a 15-25 litres per metre quadrat.

Aquestes pluges estaran associades a un front que avançarà des de Galícia durant la matinada i les primeres hores del matí. A la tarda, s'esperen xàfecs aïllats als Pirineus (Aragó i Catalunya) i punts del Sistema Ibèric.

Dimecres, dijous i divendres, el risc de precipitacions i ruixats es mantindrà a Galícia, el vessant cantàbric i els Pirineus, segons tiempo.com .

Muntatge de fotos d'un home subjectant un paraigua i al costat un cotxe blau circulant sota la pluja
A moltes zones no poden guardar el paraigua | Getty Images Signature de ridvan_celik, Welcomia, catalunyadiari.com

Dijous, les pluges podrien ser localment fortes i tempestuoses, amb acumulats de més de 20 litres per metre quadrat a Astúries i Osca. Divendres, els xàfecs podrien estendre's a altres zones del nord, com La Rioja, l'interior de Catalunya, el Sistema Ibèric i les Serres del sud-est.

Els experts meteorològics han assenyalat que aquesta situació es podria prolongar fins divendres, quan s'espera que les pluges comencin a remetre al nord.