Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona subjectant la clau d´un cotxe i un cercle amb el volant d´un cotxe amb el logo de SEAT

La coneguda marca catalana SEAT, a punt de desaparèixer: el nom pel qual apostaran ara

Es confirma el pitjor per al futur pròxim de SEAT

La marca catalana de vehicles SEAT està més a prop de desaparèixer del que creiem, després de les paraules del CEO de la companyia Volkswagen. Ha estat Thomas Schäfer qui ha parlat al Saló Internacional de l'Automòbil de Munic, que ha començat aquest dilluns 4 de setembre.

Sens dubte, la històrica marca SEAT, que va ser fundada a Barcelona, pot passar a la història. Sobretot, després de les gairebé definitives declaracions de Schäfer, a un Saló de l'Automòbil amb una gran presència de marques alemanyes i xineses.

En les seves declaracions, el CEO de Volkswagen ha destacat que «l'horitzó de SEAT es dibuixa amb el nom de Cupra». Bé, és cert que el president de l'empresa catalana, Wayne Griffiths, ja va deixar caure no fa gaire temps que aquest fet podria tenir lloc en unes dates pròximes. El cas és que ara tot apunta que serà oficial els pròxims dies després de les manifestacions de Schäfer.

La històrica marca catalana SEAT, a punt de ser substituïda per Cupra

La veritat és que tot quadra amb aquesta més que possible sortida de la marca barcelonina com a tal del mercat automobilístic. Tot després que la companyia catalana no hagués presentat cap pla clar d'electrificació.

Cupra seat leon per dins
La marca Cupra, amb seu central a Martorell, ocuparà el lloc deixat per SEAT. | CUPRA OFICIAL

Amb tot, Cupra, amb seu central a Martorell, serà la marca esportiva; Volkswagen, la semiprèmium; i els vehicles prémium seran d'Audi. A més, Skoda serà clarament la marca d'accés segons han exposat les últimes hores. Crida l'atenció que totes les marques del grup havien valorat els nous projectes de cotxes híbrids i elèctrics a llarg termini. Mentre que la catalana SEAT no ho va fer en cap moment.

El CEO de Volkswagen ho deixa clar i SEAT respon amb un comunicat contundent

El cas és que SEAT ha publicat un comunicat després de les paraules del CEO de Volkswagen, i ha deixat clar que és «més fort que mai». El seu objectiu és donar noves maneres de mobilitat per a la gent més jove com ara el 'sharing'. A més, no s'obliden de «les subscripcions i la micromobilitat». Així s'han expressat fa tot just unes hores a través de l'agència Europa Press.

Tomas Schäfer, CEO de Volkswagen somrient
Thomas Schäfer ha estat clar amb les seves paraules sobre l'empresa catalana SEAT. | Twitter, @auto_fanatico11

Per si no n'hi hagués prou, l'empresa fundada a Barcelona vol actualitzar els models de SEAT Ibiza, Arona i Leon. El cas és que la seva meta és «continuar oferint cotxes híbrids endollables i de baix consum fins al final de l'era de la combustió».

A més, des de SEAT s'ha posat sobre la taula que «l'etapa de l'electrificació de la companyia arribarà i serà diferent». Amb tot, l'empresa es vol preparar per al futur, malgrat les notícies que han sortit els últims dies.

Volkswagen presenta els seus nous prototips al Saló Internacional de l'Automòbil

Cal dir que al Saló Internacional de l'Automòbil de Munic, Volkswagen i Cupra van presentar els prototips 'Volkswagen ID. GTI Concept' i 'Cupra DarkRebel', desitjant trobar una major orientació en el seu disseny.

Des de Volkswagen s'ha remarcat que volen diferenciar-se d'altres companyies i s'enfoquen a «assegurar-ne l'avantatge competitiu». A més, se centren en el disseny que «aspira a cobrir tots els segments de clients» i que els facilitarà que continuen creixent de manera sostenible.

El responsable del nou prototip de Volkswagen ha posat sobre la taula que el compromís de la companyia és «amb l'electrificació i sense comprometre'n el rendiment, el disseny i la connexió emocional».

Pel que fa a Cupra, hem ensenyat el model físic del Dark Rebel. Parlem d'un cotxe esportiu i elèctric que s'ha dut a terme a l'espai virtual de l'empresa.

Cal ressenyar que l'acte ha tingut lloc en ple aniversari d'Oliver Blume com a conseller delegat del grup Volkswagen. Un conseller que va agafar les regnes de l'empresa el setembre de 2022.