Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la Platja de les Balmins

Una coneguda platja catalana anuncia que tanca les dutxes per la sequera

El Port de la Selva tanca les dutxes de les platges per la sequera

L'Ajuntament del Port de la Selva ha anunciat que tanca les dutxes de les seves platges per afrontar la situació de sequera i el descens dels nivells de reserves que pateixen moltes de les comarques de Catalunya aquest estiu.

L'alcalde del municipi, Josep Maria Cervera, ha declarat que la falta de pluges, les altes temperatures i l'augment del consum han afectat l'aqüífer, han fet baixar el nivell de reserves i ha augmentat la salinitat, tot i que encara es troba «dins dels paràmetres de la normalitat».

Demanen fer un ús responsable de l'aigua

És per això que l'alcalde ha signat un ban, tot demanant als veïns i visitants que facin un ús responsable de l'aigua. Ha instat a la població a «anticipar-se» i adoptar mesures per estalviar i per aprofitar l'aigua potable de forma eficient.


D'aquesta manera, amb l'aigua de la xarxa s'ha d'evitar el reg intensiu de jardins, la neteja de vehicles i d'embarcacions, i de façanes i terrasses, com també qualsevol altre ús que no sigui pròpiament el domèstic. Així doncs, també ha insistit a minimitzar l'ús industrial i el fet d'omplir i reomplir les piscines.

Foto de la platja del Port de la Selva.
Tanquen les dutxes de les platges del Port de la Selva per la sequera. | Ajuntament del Port de la Selva

Pel que fa a les mesures que adoptarà l'ajuntament, Cervera destaca que a partir d'avui mateix se substituirà el tobogan d'aigua de la Festa Major per inflables a la platja i al passeig i es tancaran les dutxes de les platges per fer front a la sequera. A més, es farà servir aigua regenerada o d'altres indrets per netejar els carrers i espais públics.

D'altra banda, ha anunciat que, si la situació empitjora, «comportarà la prohibició i l'establiment de sancions per l'incompliment de les mesures establertes». Així doncs, aquestes mesures són el pas previ a l'aplicació del Decret de sequera.

L'Ajuntament del Port de la Selva vol conscienciar d'aquesta manera a la població i ha demanat a tothom que faci un ús responsable dels recursos i que fomenti l'estalvi d'aigua dins l'activitat diària.