Foto de dues tendes de campanya amb pluja.

Tensió en uns campaments: 87 persones, entre nens i monitors, atrapats per la pluja

Els Bombers evacuen un grup de 87 persones acampades al Pallars Jussà per les fortes pluges

Aquest dijous a la nit els Bombers han hagut d'evacuar un grup escolar de 87 persones, conformat per joves i monitors. El grup, provinent de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), havia acampat al nucli d'Aramunt, a la Conca de Dalt (Pallars Jussà) i ha hagut de ser rescatat quan la zona on es trobava s'ha negat a conseqüència de les fortes pluges.

Els Bombers els han traslladat al pavelló de la Pobla de Segur, on l'Ajuntament i la Creu Roja hi ha habilitat llits i mantes per poder passar la nit. Cap persona no ha resultat ferida i no han necessitat ser atesos pel servei d'emergències.

Protecció Civil demana precaució davant de pluges intenses

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges que poden ser generalitzades a partir d'aquest divendres al migdia i fins al vespre a tot Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu xàfecs intensos i pluges que podran anar acompanyades de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil ha demanat extremar la vigilància en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure i, sobretot, precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions.

D'aquesta manera, adverteix del perill d'acampar o aparcar vehicles en zones inundables. Les lleres de torrents, rieres i rius són un perill perquè poden créixer de manera sobtada, i més ara que estan secs. A més, recorda que mai s'han de travessar rius o rieres si baixen amb aigua.

Imma Solé, la subdirectora de Protecció Civil, ha afirmat que és «imprescindible» que activitats com les acampades a l'exterior tinguin «un pla B» sobre què fer en cas que plogui de forma intensa.

Imatge d'un cartell de possibles inundacions a Salou.
Protecció Civil demana extremar la vigilància en desplaçaments i activitats exteriors. | CatalunyaDiari

En cas d'estar conduint i ser sorprès per un xàfec, ha demanat aturar-se i esperar que passi la pluja en algun lloc segur. A més, es recomana que abans de dur a terme qualsevol desplaçament o activitat es consulti informació sobre la previsió meteorològica o el trànsit.