Lluís Breitfuss.

Lluís, el conegut esquiador català que ha mort massa jove

L'esquiador ha mort després de no haver pogut superar una malaltia

El món de l'esquí ha perdut a Lluís Breitfuss, el vicepresident i director esportiu de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH). Segons ha publicat el diari 20minutos, la gran figura de l'esquí nacional va traspassar aquest dimarts amb 54 anys, després de no haver pogut superar una llarga malaltia. 

Breitfuss ha estat una persona molt coneguda dins del món de l'esquí. Va créixer amb la neu a les venes, gràcies a la influència del seu pare, Han Breitfuss, un dels primers entrenadors d'esquí del país. Des de ben petit va entrar a formar part de l'equip espanyol junior d'esquí alpí, entre el 1985 i el 1989.

Lluís Breitfuss
L'esquiador ha traspassat als 54 anys. | Twitter / @SnowLaMolina

Quan va finalitzar l'etapa de competició va començar una etapa dedicada a la formació. Seguint els passos del seu pare, es va convertir en entrenador. La trajectòria com a entrenador va ser molt exitosa: va arribar a dirigir els equips nacionals d'Àustria, Nova Zelanda i Austràlia. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Figura essencial pel desenvolupament dels esports d'hivern a Catalunya

Després de passar per la direcció dels exitosos equips, el 2011 va tornar a Catalunya per formar part de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern fent diverses tasques. Va esdevenir vicepresident, director esportiu i director tècnic de les múltiples disciplines dels programes d'Alt Rendiment Català, al mateix temps que compatibilitzava les tasques de director esportiu de la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern.

Lluís Breitfuss.
Va organitzar diferents competicions d'esquí. | Twitter / @SnowLaMolina

De la seva trajectòria professional es destaquen l'organització de diferents competicions. Va organitzar la primera Copa del Món d'esquí Alpí realitzada als Pirineus l'any 2008, els primers campionats d'Snow el 2011 o els Campionats del Món de Par Esquí el 2013. Des de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern han llençat un missatge d'acomiadament que ha omplert la xarxa: