Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una jaqueta vermella i mascareta amb els colors LGTBI

Confinament més dur a Barcelona: Ada Colau vol fer el pas

L'alcaldessa afirma que «no es pot tractar igual» la capital catalana que petits municipis del Pirineu

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una jaqueta vermella i mascareta amb els colors LGTBI
L'alcaldessa afirma que «no es pot tractar igual» la capital catalana que petits municipis del Pirineu | cedida

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que «està sobre la taula» un confinament metropolità, tal com demana l'Ajuntament a la Generalitat des de fa mesos. En declaracions a TV3, Colau ha expressat la preocupació perquè l'alta densitat de població fa que s'ajuntin moltes persones en determinats llocs els caps de setmana, com Collserola o la Barceloneta, a conseqüència del confinament municipal.

Colau ha assegurat que respectarà sempre el que digui l'autoritat sanitària, però ha afirmat que «no es pot tractar igual Barcelona que un petit municipi del Pirineu». Ha afegit que aquests municipis també tenen les seves realitats i per això creu que caldria tenir en compte «que tot el territori no és igual». 

Colau ha assegurat que per part de la Generalitat «entenen» el criteri pel qual Barcelona demana ampliar aquest confinament municipal a metropolità. L'alcaldessa ha insistit que hi ha realitats «diferents» entre els municipis i per això ha instat a tenir en compte aquest aspecte amb l'objectiu d'aconseguir els objectius de reduir la interacció social.

Assegura que no es va saltar el confinament per anar-se'n de casa rural

Sobre el confinament, ha tornat a defensar que no se'l va saltar quan va anar a passar uns dies amb la seva família a una casa rural i ha lamentat que JxCat hagi difós «informació falsa». «M'he dirigit personalment a Artadi i li he dit 'escolti, està difonent una cosa que no és certa, que afecta la meva vida familiar, tens el meu telèfon, m'ho pots preguntar' i ni m'ha contestat els missatges», ha assegurat.D'altra banda, ha assegurat que no té constància de cap petició per avançar el toc de queda a les 20.00 hores, tot i que ha afirmat que si la Generalitat ho plantegés, escoltaria els motius. L'alcaldessa ha insistit que no té cap voluntat de fer polèmiques sobre el tema sanitari. Sobre les crítiques per començar a cobrar la recàrrega de cotxes elèctrics, ha afirmat que tenir un vehicle és «una opció personal» i és «lògic que cadascú pagui el combustible del seu vehicle privat». Ha afegit que el preu està «per sota del mercat» i que l'objectiu final ha de ser augmentar els punts de recàrrega. «Però un model gratuït no és sostenible», ha afirmat, al mateix temps que ha dit que a més implicaria competència deslleial.

Sobre l'ajornament de les eleccions, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, veu «lamentable» que també provoqui una «batalla permanent». «És lamentable i s'han de posar d'acord com sigui», ha dit Colau a TV3. Ha considerat que «alguna cosa no ha fet bé» el Govern en no poder-se fer els comicis quan estaven convocats i ha criticat que el PSC «es volgués obsessionar» amb el 14-F.

Ha afegit, però, que un cop decidit l'ajornament, no cal continuar «tirant els plats per cap» i ha demanat unir esforços per garantir els comicis el 30 de maig. D'altra banda, ha afirmat que «no és comparable» la situació dels exiliats republicans amb la de Carles Puigdemont i ha apuntat a un «equívoc comunicatiu» en les paraules del vicepresident espanyol Pablo Iglesias.Per últim, ha explicat que el consistori es va reunir aquest dilluns amb Endesa i que la companyia s'ha compromès a facilitar-los en una setmana la informació sobre les incidències i els talls de subministrament a la ciutat. Ha celebrat també que la Generalitat s'hagi «posat les piles», ja que ha recordat que la competència de supervisió és seva.