Imatge de la porta d'entrada a l'escola Doctor Masmitjà de Girona

Confinen onze grups de l'escola Masmitjà de Girona pel positiu en Covid-19 d'una mestra especialista

Els equips del Departament de Salut es desplacen aquest dimecres al centre per començar a fer proves PCR als alumnes de les diferents classes

La direcció de l'escola Doctor Masmitjà de Girona ha confinat onze grups del centre després que una mestra especialista hagi donat positiu per Covid-19. Totes aquestes classes havien tingut contacte amb la professora al llarg dels darrers dies. Seguint les indicacions de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica, des del centre s'ha informat les famílies que els alumnes han de fer aïllament domiciliari fins que hagin passat deu dies d'ençà de l'última vegada que els nens van estar amb l'especialista que s'ha infectat.

Així mateix, s'ha informat que aquest mateix dimecres els equips mòbils de Salut es desplaçaran fins a l'escola per fer proves PCR als alumnes. El centre, situat al carrer Joan Maragall de la capital gironina, té dues línies d'infantil i tres de primària. Segons consta a la web d'Educació on es fa el seguiment de la Covid-19 a les escoles, al col·legi Masmitjà de Girona hi havia tres positius acumulats fins a aquest dimarts i dues persones confinades. El centre no tenia cap grup-classe aïllat, però en la tarda d'ahir la situació ha canviat radicalment.

La resta de grups continuarà fent classe amb normalitat

La direcció del centre ha rebut la notificació que una professora especialista —que fa classes a diferents aules— havia donat positiu per coronavirus. Immediatament, el centre ha activat el protocol corresponent i ha aïllat tots els grups que havien estat en contacte amb la mestra afectada. En total, són onze classes. Ahir a la tarda, aquests alumnes han iniciat l'aïllament domiciliari. Com a mínim, fins que hagin passat deu dies d'ençà que van tenir l'últim contacte amb la professora que s'ha infectat.

En paral·lel, i en coordinació amb l'escola, equips mòbils de Salut es desplaçaran a l'escola Masmitjà per fer proves PCR als alumnes d'aquests onze grups. Les proves es començaran a fer avui mateix. La direcció del col·legi Masmitjà ha enviat un correu electrònic a totes les famílies del centre per fer-los saber la situació. Els grups que no hagin tingut contacte amb la mestra especialista continuaran fent classe amb normalitat.