Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Part de darrere d'un carnet de conduir

Confirmat: El nou carnet de conduir ha arribat a Catalunya

La nova forma de portar amb tu el carnet serà molt més còmoda i pràctica

Si condueixes, sabràs que el carnet de conduir és un dels elements que mai no poden faltar a la teva cartera. A l'hora d'agafar un vehicle, portar-lo és imprescindible per no tenir problemes amb la Guàrdia Civil.

Així mateix, en una gran quantitat d'establiments aquest tipus de carnet pot ser un bon substitut del DNI a l'hora d'identificar-se. Això fa que moltes persones decideixin portar-lo sempre al damunt.

Tanmateix, actualment, amb l'auge de les noves tecnologies, has de saber que no cal portar-lo de forma física. També podràs tenir-lo al teu mòbil d'una manera molt senzilla.

Així és el nou carnet de conduir: sempre amb tu

La Direcció General de Trànsit (DGT), a favor de la innovació, va llançar fa algun temps una nova aplicació perquè la puguis portar sempre al telèfon: miDGT. Aquesta et pot salvar d'algun problema i, fins i tot, d'alguna sanció.

Com que és gratuïta, qualsevol la pot portar al seu telèfon mòbil. Gràcies a ella, tindràs la possibilitat de tenir amb tu el teu carnet de conduir de forma digital, en cas que se t'hagi oblidat o no vulguis portar-lo de forma física.

Així mateix, amb la nova aplicació, podràs dur a terme altres tràmits relacionats amb la DGT: pots pagar multes o indicar quin conductor portava el vehicle en el moment de la sanció. A més a més, des de fa un temps, amb miDGT també pots consultar la nota d'un examen de conduir, així com sol·licitar cita prèvia presencial en cas de ser necessari, entre altres coses. En total, podràs dur a terme més de 30 tràmits des del teu telèfon sense necessitat de personar-te a cap oficina.

Foto de dona al volant amb mòbil
L'aplicació miDGT ja és tot un èxit a les plataformes de descàrregues. | GETTY IMAGES

Gràcies a totes les seves funcions, la veritat és que la nova aplicació ha estat un autèntic èxit. Ja compta amb més de 10 milions de descàrregues i accessos al carnet de conduir digital. Els usuaris afirmen que suposa una fita per preservar la comoditat dels conductors.

Així et pots registrar a miDGT

Una altra de les coses per les quals destaca l'aplicació és perquè registrar-se és molt senzill. Si tens un dispositiu Android, podràs descarregar-la al Google Play; en cas de tenir-ne un d'Apple, hauràs de descarregar-la a l'App Store.

Després de descarregar-te-la, pots identificar-te de tres maneres difetents: a través de la Cl@ve Pin, del DNIe o del certificat electrònic, així com per Cl@ve permanent. Si tries registrar-te per Cl@ve Pin, recorda que has de tenir a mà el número i la data de validesa del teu DNI. Quan confirmis les teves dades, de forma automàtica apareixerà la teva foto del carnet de conduir, així com totes les dades personals i el nombre de punts que tens.

En prémer «Veure el meu carnet», podràs veure les dues cares del teu document. Si punxes a la part superior esquerra, el codi QR que apareixerà servirà per presentar-lo a les autoritats en cas que t'ho requereixin. D'altra banda, a la zona inferior podràs registrar el teu vehicle habitual, tant si ets titular com si no.

És vàlid el carnet de conduir digital?

Una de les coses que cal tenir en compte és que el carnet de conduir digital té la mateixa validesa que el físic tant a efectes de trànsit com de circulació dins de Catalunya.

Tot i això, des de la DGT recomanen portar-lo, sempre que sigui possible, també de forma física. D'aquesta manera, ens assegurarem que no passi res en cas que el telèfon s'apagui o si ens trobem fora del país.