Foto d'una parella abraçant-se.

Com lligar a Tinder amb 7 consells bàsics

Si ja no saps com lligar a Tinder, posa en pràctica aquests consells bàsics perquè els ‘match’ pugin com l’escuma

Tinder segueix sent la plataforma preferida dels homes i les dones per lligar, però pocs saben com lligar-hi. Si ja és suficientment complicat un cap de setmana amb quatre copes de més (a menys que sorgeixi a primera vista), començar una aventura o una història d’amor a través d’una aplicació ho és encara més.

Per aquest motiu us portem una sèrie de consells i recomanacions que, malgrat no ser efectives al cent per cent, t’ajudaren a semblar una persona més seria i formal.

Com lligar a Tinder: 7 coses que has de millorar

Hi ha molts estudiosos de Tinder, ascetes de les xarxes socials del flirteig, però el cert és que cap d’ells té la fórmula secreta. Tot depèn de la nostra autoestima i de les nostres habilitats comunicatives, que poden millorar-se seguint una sèrie de pautes que et presentarem a continuació.

1. La foto perfecta

És igual si mostres el teu millor somriure o si el teu posat és més aviat trist, l’important és que se’t vegi. Sembla obvi, però molta gent se salta aquesta primera regla d’or. La pitjor carta de presentació és una foto borrosa (no, no et dona un tret misteriós!) o un ‘selfie’ dels teus abdominals. Tampoc funcionen les fotos grupals, perquè a la gent no li agrada jugar a qui és qui.

Per no convertir Tinder en una selva de ximpanzés el millor és que pengis una foto el més professional possible on se’t vegi de cintura cap amunt. Així de senzill. També està bé posar una foto divertida, però vigila que no sigui la foto principal, ja que es tracta de la teva primera impressió i, com a tal, ha de tenir un mínim d’atractiu.

2. No li donis ‘sí’ a tot

És la típica tàctica masculina: treure la xarxa i donar ‘like’ a tots i cadascun dels perfils que es posen per davant. Segons alguns estudis de les xarxes socials, això pot ser contraproduent, i és que l’índex de desitjabilitat (una cosa que defineix l’algoritme intern de Tinder) es redueix a mesura que donem ‘like’ sense obtenir ‘match’.

Mans utilitzant un mòbil
Una de les claus a Tinder és no donar 'sí' a tots els perfils  | Canva

Alguns fan servir un petit truc: tancar l’aplicació durant un parell de dies perquè Tinder interpreti que no estem tan necessitats d’amor. Quan tornis a obrir-lo, es restablirà l’índex de desitjabilitat i apareixeràs a la llista de més persones.

3. Amor a primer missatge

La majoria d’homes obren sempre amb el mateix missatge, el qual és tan decisiu com el mateix ‘match’ previ. Alguns exemples de ‘copy-paste’ són: ‘Què tal?’ o ‘Hola, maca. Ets molt bonica’, frases que a hores d’ara haurien d’estar enterrades. De fet, un estudi de la pàgina OkCupid assegura que la majoria d’afalacs en el primer missatge deriven a converses molt curtes.

Així que, si vols mantenir una conversa interessant, comença per diferenciar-te de la resta. Busca allò que teniu en comú a la descripció i a partir de llavors cap endavant. Això sí, no insisteixis massa perquè si no es pot perdre l’espurna, ja que, al cap i a la fi, tots hi són allà pel mateix.

4. Busca una conversa diferent

El consell més important que podem donar-te per lligar a Tinder és que facis servir les teves fortaleses. Creus que ets una persona graciosa? El sentit de l’humor és un poderós aliat, sempre que no excedeixis la línia del ridícul.

De nou, optarem a la descripció per buscar punts en comú i reservar opcions de conversa. No podem predir si una conversa acabarà en èxit amorós, així que el millor és que flueixis i gaudeixis del moment. I si veus que ella o ell et llença indirectes pujades de to i a tu et ve de gust seguir el rotllo, endavant. I és que ningú espera un angelet a Tinder.

5. Posa una descripció creativa

La descripció és una part essencial de Tinder. Si anteriorment hem dit que la foto és la primera impressió, la descripció és la confirmació del ‘match’, un element indispensable de l'equació. Hi ha molts tipus de descripcions creatives, originals i divertides a les xarxes, però intenta sempre reflectir la teva personalitat.

A més a més, la descripció pot ser el mur de càrrega de gran part de les converses, així que millor anat preparat al terreny que no pas improvisar.

6. Aprendre a llegir entre línies

Aquest és, potser, el punt més important de tota la llista. Si una noia no et respon o ho fa amb monosíl·labs, és hora de tancar l’aplicació i asseure’t al lloc de pensar. La cosa no ha funcionat i tornaràs a tenir una nova oportunitat al pròxim ‘match’.

Persona enviant un missatge per whatsapp
Aprèn a respectar els temps de conversa perquè tot flueixi | GETTY IMAGES

De la mateixa manera, adona’t que no és una conversa presencial i, per tant, no és la nostra obligació respondre al moment. El que volem dir és: respecta els temps. Potser ha anat al bany o està posant les crispetes al microones per veure el següent capítol de la seva sèrie preferida. Si li envies una allau de missatges com a ‘Hola!’ o ‘Hi ets?’, el més lògic és que t’ignori.

7. No siguis ximple

Ser a Tinder pel sexe esporàdic és totalment lícit, però allò dolent és actuar com un complet mandril. De fet, et sorprendria les vegades que un home pregunta pel pes en el primer missatge o envia una foto del seu penis. La qüestió és que la senzilla imatge d’un membre viril no és motiu de desig per a la majoria de dones.

(*) Aquesta notícia s’ha traduït originalment del castellà de la pàgina ‘CarácterUrbano’.