Diverses persones sota la pedregada davant les parades de llibres de Barcelona

Perill alt a diverses comarques de Catalunya per les fortes tempestes

17 comarques catalanes estan en alerta pel temporal

Fa unes setmanes que les fortes tempestes no volen marxar. Es van movent d'una banda a l'altra del territori català i van deixant destrosses per on passen. Aquest dimarts el Baix Penedès va ser la comarca més afectada per les pluges i per una forta calamarsa amb pedres de fins a 10 centímetres de mida. 

Avui, dimecres 31 d'agost, les comarques gironines tindran un petit descans, però 17 comarques de diverses zones de Catalunya estan en alerta pel temporal segons el Servei Meteorològic de Catalunya. 

El Baix Penedès i el Garraf tenen la pitjor predicció, ja que durant tot el matí estan en alerta per perill molt alt. Les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Barcelonès i el Maresme serien les següents, amb un ric alt de perill.

A més, hi ha diverses comarques en alerta per perill moderat que són el Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Anoia, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Cerdanya, la Vall d'Aran i l'Alta Ribagorça. Tanmateix, malgrat que la resta de territoris catalans no estan en alerta, les pluges estan previstes per tot Catalunya.

La tarda es presenta una mica més calmada

Durant la tarda d'aquest dimecres la previsió canvia força, ja que no hi haurà cap comarca en risc alt o molt alt, però la llista de comarques en alerta moderada passarà de 10 a 30.

Aquestes comarques són el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, la Segarra, l'Anoia, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Bages, el Solsonès, el MoianèsBerguedà, Osona, el Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, el Ripollès, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i l'Alt Empordà

Dimarts tràgic a causa de la pluja 

Aquest dimarts les fortes tempestes i la calamarsa han provocat la mort d'una nena de 20 mesos. La petita va rebre un impacte de pedra de la tempesta i ha perdut la vida a causa de les ferides. 

Una altra dona va ser ingressada també a l'hospital per ferides de pedra, però poc després va rebre l'alta. A més, diversos cotxes, edificis i cables van patir serioses destrosses.