Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla de dos joves mirant a càmera i amb la mascareta posada

Confirmen l'aparició de la variant 'Deltacron': ja hi ha casos molt a prop

La combinació entre delta i òmicron fa que el món sencer torni a tremolar pel coronavirus

Malauradament, no tot són bones notícies sobre el coronavirus. Quan ja semblava que la pandèmia arribava a la seva fi, prometent un final feliç per a tothom, ara els nostres plans podrien tornar a torçar-se.

La malaltia, com ja ha demostrat anteriorment, és capaç d'adaptar-se i evolucionar, convertint-se en un virus realment letal per a tothom. N'és una prova l'última variant anomenada com a 'Deltacron', que es tractaria d'una combinació entre les variants delta i òmicron.

Dona tossint al carrer.
La població mundial tem la combinació de dues variants en una: 'Deltacron' ja és una realitat | Canva

La població mundial, que esperava una tornada a la normalitat tranquil·la i calmada, ha vist com s'han frustrat els desitjos. El pitjor de tot, és que ja hi ha nous casos, i el coronavirus demostra una vegada més que no es rendirà tan fàcilment.

Dos anys de pandèmia... i això encara no s'ha acabat

Últimament, les notícies que rebíem del coronavirus, sobretot a Espanya, convidaven a l'optimisme, però en aquest cas no ha estat així. Les restriccions s'estan eliminant a passos de gegant, i sembla que hem trobat la clau per frenar la pandèmia.

Tot i això, les autoritats ja han alertat que encara no ha arribat la seva fi, i per tant, hem de ser cauts i progressar adequadament. És més, un pas en fals podria fer que tots els nostres esforços hagin estat en va.

Es compleixen dos anys des que el coronavirus arribés a les nostres vides per convertir-les en un malson, i això suma i segueix. Sí, perquè l'OMS s'ha encarregat de confirmar una nova variant, que es forma de la combinació de dues anteriors. En concret, la delta i l'òmicron s'ajunten per formar la nova variant 'Deltacron'.

Feien més por per separat

Així ho han manifestat des de l'entitat, on creuen que encara no hi ha indicis que la nova variant del coronavirus sigui més greu que la dels components per separat. Però sigui com sigui, ja s'han alertat de la presència de nous casos.

«Tenim coneixement d'aquesta recombinació. És una combinació de delta i òmicron. S'ha detectat a França, els Països Baixos i Dinamarca, però a nivells molt baixos», va assenyalar la doctora Maria Van Kerkhove, epidemiòloga de l'OMS.

D'altra banda, l'experta en sanitat va assegurar que 'Deltacron' «era d'esperar», i que per això «ja hi ha molts estudis en marxa». Cal destacar que la situació sanitària del moment també hi ajuda, ja que la vacuna contra el coronavirus ha demostrat ser realment eficient.

Així mateix, cal dir que va ser des de l'Institut Pasteur de França que es va aconseguir descobrir l'existència d'aquesta nova variant, que de fet ha estat circulant des de principis del 2022.

El coronavirus vol continuar sent el protagonista

La pandèmia s'ha convertit en un autèntic maldecap per a la població mundial. I és que les mascaretes, les quarantenes o les múltiples restriccions que s'han anat imposant al llarg d'aquests dos anys han modificat completament el nostre estil de vida.

Una dona mirant cap a un costat amb la mascareta posada.
Ja han passat dos anys des que el coronavirus va arribar a les nostres vides | Pixabay

Alhora, les autoritats han apuntat que ja es veu la llum al final del túnel, però cal continuar remant tots en una mateixa direcció. Som al bon camí, però no podem cometre errors si volem acomiadar-nos del virus per sempre.

No obstant això, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, creu que el coronavirus ha d'eliminar-se per complet a tot el món, si no, tot això no servirà de res. «La pandèmia no acabarà enlloc fins que acabi a tot arreu», va assenyalar.

I és que hi ha països com Espanya, on sembla que el virus tindria les hores comptades, però hi ha altres llocs on segueixen passant-ho realment malament per culpa d'aquesta malaltia.