Xuixo Pastisseria Juhé

Una pastisseria de Catalunya, premiada per fer el millor xuixo del món

La pastisseria Juhé ha estat guardonada pel concurs 'El Millor Xuixo del Món'

Diuen que no hi ha millor manera de conèixer un territori que tastant la seva gastronomia. Dolç o salat? Difícil elecció, però en aquest cas ens decantem pels dolços, més concretament per un dels pastissets més famosos de Girona: el xuixo.

Com ja deuen saber, si són de Girona, o alguna vegada han passejat pels seus carrers, el xuixo és una pasta dolça amb forma cilíndrica de massa fina farcida de crema, fregida i ensucrada per fora. Vaja una delícia. 

El millor xuixo del món es fa a l'Empordà. Agustí Gardella, responsable de la Pastisseria Juhé a l'Escala (Alt Empordà) ha estat proclamat guanyador del concurs 'El Millor Xuixo del Món', en la seva tercera edició.

Gardella ha recollit el reconeixement aquest diumenge en un acte a l'Auditori de Girona, en el marc del Fòrum Gastronòmic que s'està fent aquests dies a la ciutat.

El guardonat s'ha imposat a una trentena més de pastissers que s'han presentat al concurs. 

Segons el jurat, el xuixo guanyador ha destacat en tots els punts que es valoraven com: la qualitat de la crema i del fregit, l'aspecte tant exterior com interior i, per descomptat, el sabor.

Agustí Gardella
Agustí Gardella amb el guardó al millor xuixo del món. | @girona_cat

El millor xuixo del món val 2,40 euros

La pastisseria Juhé, dedicada exclusivament a satisfer els gustos i els paladars, està especialitzada en rebosteria artesanal. Es distingeix per realitzar tots els seus productes en el seu obrador, oferint un producte de qualitat i garantia, el qual està adaptat a les noves tecnologies i al rigorós control sanitari actual.

Per tal d'obtenir unes de les millors elaboracions, utilitzen exclusivament aliments de primera qualitat i marques de prestigi internacional. 

Amb un gran assortiment de formes, sabors, textures i colors, els seus dolços, a més d'acompanyar els moments més especials dels seus clients, estan a l'abast de tothom, ja que els seus xuixos es venen per només 2,40 euros.

Edicions anteriors

Enguany s'ha celebrat la tercera edició del 'Concurs Mundial del Xuixo', organitzat per l'Ajuntament de Girona.

L'any 2018, en la seva estrena, va guanyar la pastisseria Padrés de Banyoles, mentre que en la seva segona edició es va proclamar com a guanyadora la fleca Pa Artesà del Vallès.