Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un arc de Sant Martí a Ripollet

Noves tongades de pluja aquesta setmana i lluita entre hivern i primavera: Temps a Catalunya el dimarts 15

Venen dies molt rúfols amb núvols, més ventades i més aigua a la vista. Les temperatures viuran en una muntanya russa

El temps seguirà ben mogut durant aquesta setmana amb una mica de tot i pendents dels moviments de la borrasca. Seguirem amb força núvols i noves ventades de llevant que mantindran el mar ben alterat i en alerta. Pel que fa a les pluges, tenim noves tongades a la vista al llarg de la setmana.

De moment, aquest dimarts, 15 de març, només s’escaparan alguns ruixats puntuals al nord-est i l’Ebre. En principi, a la resta no hi plourà més enllà d’algun plugim despistat amb vent d’entre llevant i gregal, localment fort a la costa. Les temperatures pujaran clarament amb poc fred a primeres hores i fresca o una mica de suavitat al migdia, màximes de 14º a 19º.

La primavera i l’hivern viuran en una autèntica disputa aquesta setmana amb pujades i baixades dels termòmetres. La nova estació es va apropant i tot dependrà d’on vinguin els vents impulsats per la borrasca. Atenció també amb l’arribada de pols en suspensió a partir de dimarts, les properes pluges aniran acompanyades de fang.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temps mogut, però poca aigua

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimarts, seguirem amb força intervals de núvols, especialment a la costa i prelitoral. No es descarten alguns ruixats dispersos al nord-est i l’Ebre, però sense més conseqüències. Si cau alguna cosa fora d’aquestes zones serien plugims aïllats o molt locals.

Compte amb el fort vent una jornada més, bufarà d’entre gregal i llevant amb ràfegues localment fortes a la costa i prelitoral. Més calma i clarianes com més al nord-oest de Catalunya, sobretot al Pirineu i Prepirineu de Lleida. L’estat del mar serà complicat i ben mogut amb temporal marítim a tota la costa.

Sembla que entre dimecres i dijous tindrem una nova tongada de pluges a tot Catalunya, sense descartar algun aiguat local. Una situació ben moguda que garantirà noves precipitacions de cara als dies vinents. Tot plegat ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, pujaran de forma general aquest dimarts, especialment com més a Ponent. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º amb un ambient amb aires de primavera. Tan sols a la costa i punts del prelitoral poden quedar més frenades pel vent marítim més fred.

Fred molt moderat de nit sense glaçades pràcticament enlloc i sense necessitat de roba molt d’abrigar. Sensació encara una mica hivernal a les zones afectades pel vent, que pot ser localment molest.