Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una bombeta encesa penjant del sostre

El preu de la llum repuntarà un 1,5% aquest dilluns: 251,7 euros/MWh

El conflicte bèl·lic a Ucraïna, que va camí de les tres setmanes, continua marcant el preu de l'energia

El preu de la llum tornarà a pujar aquest dilluns per segon dia consecutiu, després d'algunes jornades en què el cost havia retrocedit de manera important, després d'assolir rècords. Segons les dades publicades per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Energia (OMIE), el preu de l'energia aquest dilluns s'incrementarà fins als 251,7 euros/MWh, una xifra que suposa un 1,5% que aquest diumenge (247,89 euros).

Aquest preu serà uns 190 euros menys que dilluns passat, quan es va registrar el tercer més car de la història, amb 442,54 euros/MWh. En aquest sentit, la franja horària més cara aquest dilluns 14 de març serà de vuit a nou del matí amb un import de 295 euros/MWh, mentre que la franja més barata serà entre les quatre i les cinc de la tarda amb 214,48 euros/MWh.

En comparació amb el dia equivalent de l'any 2021, el preu de l'electricitat s'ha multiplicat per cinc en 12 mesos, ja que el dilluns 15 de març del 2021 el cost de l'electricitat va ser de 47,59 euros/MWh.

Mesures a escala europea per reduir el preu de la llum a final de mes

El mercat energètic continua marcat una jornada més pel conflicte bèl·lic causat per la invasió de l'exèrcit rus a Ucraïna. Per tal de pal·liar aquesta situació, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, va anunciar que a final d'aquest mes de març s'aprovaran mesures per tal de reduir el preu de l'electricitat, deslligant el preu de la llum i del gas.

D'altra banda, el president de la Xunta de Galícia i futur líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat aquest diumenge al president espanyol, Pedro Sánchez, que impulsi una rebaixa dels impostos de l'electricitat, el gas, la gasolina i el dièsel. «Estem en una situació límit: on la gent no pot pagar la factura de la llum, on els pescadors no poden pagar el dièsel i on les empreses no poden produir pels preus exorbitants», ha dit.

En aquest sentit, durant la seva intervenció, Feijóo ha afegit que «tant de bo Sánchez entri en raó, ja que això és governar i tota la resta és recaptar».