Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una jove amb mascareta pel carrer.

L'excepció que Trilla demana fer amb les mascaretes: s'ha de mantenir en 3 llocs

Trilla insisteix en retirar la mascareta en interiors començant per escoles, però demana mantenir-la encara en tres espais

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha insistit que es moment d'"anar retirant" la mascareta en interiors i que s'hauria de començar per les escoles. En declaracions a La2 i Ràdio 4, ha avalat el model de començar a retirar-la al primer curs de primària i anar pujant un curs per setmana fins que cap a mitjans d'abril es pugui fer la retirada general.

Tot i això, ha apuntat que s'hauria de mantenir en segons quins entorns, com hospitals, residències i transports públics; i en el cas de persones vulnerables.

Imatge del doctor Antoni Trilla
Trilla diu que la mascareta s'ha de mantenir en tres espais. | ACN

Una plausible setena onada al novembre

D'altra banda, ha valorat que si res no canvia i no arriba una variant molt disruptiva, es podria esperar una setena onada cap al setembre, però no abans.

Quan es compleixen dos anys del confinament sever, Trilla ha afirmat que encara no es pot cantar victòria però sí ha celebrat que la situació ara és molt diferent gràcies a la vacunació i la immunitat adquirida. Ha valorat que s'ha aconseguit controlar la gravetat de la malaltia i s'ha reduït fins a 20 vegades la mortalitat.

Tot i això, ha afirmat que una setena onada arribarà, en quant a increment de casos.

Ha afegit però que, si no canvia el virus, hauria de ser lleu i no posar en entredit el sistema sanitari. Amb tot, creu que la covid-19 no desapareixerà mai del tot i que s'haurà de conviure amb el virus.

Argimon demana accelerar la retirada de mascaretes

El conseller de Salut, Josep M. Argimon, veu amb bons ulls que es decidís una retirada massiva de les mascaretes als interiors després del Consell Interterritorial de Salut i de la Conferència de Presidents previstes aquesta setmana. 

El conseller creu que hi ha situacions «urgents» com la de les escoles i lamenta que no hagi aflorat la fórmula proposada pel Govern de fer una retirada gradual. A aquestes alçades, diu Argimon, el que cal és «començar a normalitzar». 

Justifica aquesta posició, també, per l'embat de la crisi d'Ucraïna: «Tot el que vindrà serà una cosa tant o més grossa que la pandèmia i el millor és normalitzar les nostres vides». El conseller recorda que «si les coses no van bé» sempre hi ha temps de fer «passes enrere».