Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Surtidor gasolinera

Confirmen el dia en què es començarà a aplicar la rebaixa en el preu de la gasolina

S'ha aprovat la mesura i s'ha confirmat quan es començarà a aplicar la rebaixa de 20 cèntims

Aquest dilluns Pedro Sánchez anunciava una sèrie de mesures destinades a pal·liar una mica els efectes econòmics que la guerra d'Ucraïna i Rússia està deixant a Espanya. Més concretament, a les butxaques dels espanyols.

Amb la pujada de la llum i de la gasolina, a més de la pujada generalitzada dels preus dels productes de la cistella de la compra, la preocupació és constant entre els espanyols.

És per això que al Govern espanyol no li ha quedat cap altre remei que aplicar una sèrie de mesures per ajudar amb tota aquesta situació. Entre elles, algunes rebaixen la factura de la llum, d'altres van destinades a les famílies més vulnerables, i diverses per ajudar empreses i autònoms, etc.

Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa
Pedro Sánchez confirmava una sèrie de mesures per pal·liar la situació econòmica. | Europa Press
 

Es tracta d'una sèrie de mesures que han d'ajudar a minimitzar l'impacte econòmic del conflicte bèl·lic iniciat per Rússia i fer-ho en diversos àmbits.

Una de les coses que més havia generat preocupació durant les últimes setmanes ha estat el preu dels carburants. De fet, des de fa dues setmanes els transportistes fan vaga precisament per això.

En aquest sentit, el Govern espanyol ha hagut d'actuar.

A partir de divendres, 20 cèntims menys per litre en gasolina

Pedro Sánchez ho va anunciar ahir, l'esperada mesura per rebaixar el preu de la gasolina. Després de diversos dies amb els preus disparats, sembla que, finalment, això canviarà.

Surtidor gasolina
El preu del carburant ha pujat molt durant les últimes setmanes. | Canva
 

El Govern espanyol ha assegurat que entrarà en vigor una nova mesura. Aquesta permetrà rebaixar el preu de la gasolina i d'altres carburants 20 cèntims per litre. S'ha aprovat de manera definitiva al Consell de Ministres d'aquest 29 de març.

A més, ja s'ha detallat la data en què s'aplicarà aquesta rebaixa: serà a partir del pròxim divendres 1 d'abril. Amb això hi ha hagut una mica de confusió, perquè, en un primer moment, s'ha donat aquesta data, però més tard semblava haver canviat.

I és que, Teresa Ribera, vicepresidenta tercera del Govern espanyol, ha creat una mica de confusió. Després d'haver-se anunciat ja la data per a l'inici de la rebaixa, ella ho ha datat més tard en un dia diferent, el dilluns 4 d'abril.

Sembla, però, que ha estat un error. La vicepresidenta primera, Nadia Calviño, li ha corregit ràpidament.

Així, doncs, la rebaixa s'aplicarà des d'aquest divendres 1 d'abril. A partir d'aquest dia, les benzineres oferiran els seus combustibles a un preu de 20 cèntims menys per litre, com a mínim.

Pla general gasolinera
Durant els últims dies, la preocupació pel preu de la gasolina no deixava de créixer. | Canva
 

Es tracta d'una rebaixa on tant l'Estat com les petrolieres hauran d'assumir pèrdues. I és que, d'aquests 20 cèntims que es deixaran de pagar, 15 els assumirà el Govern espanyol i 5, com a mínim, les petrolieres.

Cal tenir en compte, a més, que algunes benzineres estan aplicant certes promocions a causa d'aquesta situació.

«Les operadores ja estan fent ofertes que permeten per a la ciutadania general estalviar uns cinc cèntims addicionals, és a dir 25 cèntims, i per als transportistes deu cèntims afegits més», ha assegurat la ministra María Jesús Montero.

15 euros d'estalvi al mes per a un cotxe normal

La veritat és que s'ha tractat d'una mesura polèmica. Alguns sectors asseguren que, després que la gasolina hagi pujat més de 50 cèntims, una rebaixa de 20 no es notarà gaire.

Des de la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies han fet una anàlisi. Amb això, han pogut arribar a assegurar que un turisme mitjà pot estalviar al mes 15 euros amb aquesta rebaixa.

També s'ha detallat que una furgoneta podria estalviar uns 100 euros mensuals i un camió fins a 700 euros al mes.

De totes maneres, des de la Confederació, asseguren que es tracta d'una bona iniciativa per part del Govern espanyol. «Ens alegra que una mesura que, al principi, es va acordar per als transportistes, després d'una intensa i dura negociació amb el Govern, finalment s'estengui a tots els consumidors».